Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Anno egy lavamünd lábánál lévő rendőrbácsi 30 ojróra megszabadított a gixxeres muksót aki volt velünk és nagyon mutogatott a 30 centis csőre ami volt a dob helyett.
Egy mákja volt hogy állt a gép és egy bazihangos ducati jött le mellettünk,simán utánavetette magát mert osztrák rendszámos volt és tudott könnyebben dumálni vele hogy adjon kis stexet.
Mi pont hülyének tetettük magunkat nagy serényen.
Mindegy! A lényeg, hogy igenis megnézhetik és sokszor meg is nézik, hogy minden okés-e. Lehetne sorolni xenonra, gumira, dobra, nappali menetfényre, stb..
Eriknek a gumi miatt vették le.
Dob miatt a motort teszik kóterba.És egy gyári dob meg pénzbünti után helyezik szabadlábra.
Csak egy valóban okos érvet mondana már valaki, hogy miért érdemes több tíz/száz ezer forintot elkölteni "sport"dobra! Hallgatom!
Meg ott volt ugye Erik osztrák esete, a levett rendszámmal.
Lehet százszor megússza az illető, de csak egyszer akadjon emberére, és jöhet valaki érte, meg a motorért...
+ amcsi yoshi volt-van a gépemen, foschtam is rendesen
Ez már csak így van!
Az nem Besztercebányánál volt, hanem itt.
Ha nem mennék veled, fel kéne keresned a helyi magyar nagykövetséget hogy hazakalauzoljanak.
Sk-oknál is!

Emlékezz, Te is ott voltál Besztercebánya mellett a benzinkúton, mikor befutott szó szerint a kisbusznyi fakabát, kettő meg műszerrel már ment is az épp tankolni érkező choppereshez, hogy ne állítsa le a vasat, megmérik amíg előkotorja a papírokat!

Neked meg már slim volt a túragumi...
A Vas Gerebenben én simán átmentem a sportdobbal.

A dobvariálóknak:
Nem kell nagy faxni. El kell vágni, az újat meg egy bilinccsel felrakni. A bilincs miatt akár mikor visszarakható a gyári. Viszont ezen munkák miatt akinek nincs otthon, annak sajna muszáj valami hegesztős maszekhoz vinni. Nem tudom, de akár valami közdarab is kellhet, ha nem adja ki az ívet/hosszt.
Flex,CO,colostok,mérőszalag,nikkelezett szemmérték nem hátrány és ángard előre.

Halkan jegyzem meg szerezz egy szép állapotú bontott gyárit,ezt becsomagolod felrakod a polcra (ha eladásra kerül a gép nem hátrány) és a szétgányolt ostaniért már nem kár alapon azt szecskázd fel az új dobnak.
Na most jön majd az oltogatás
Amikor én megvettem a gs-em akkor jócskán lealkudtam az árán (még mindig a 2003-as). Mivelhogy:
A kipufogó szét volt vágva, természetesen van olyan hangja, hogy a falu másik végében is hallják amikor beindítom szivatóval. A vicc az, hogy rendőr a parkolóban "megcsodálta", majd megállapította, hogy gyári kipuffhoz képest milyen erős hangja van. "de nem is baj, legalább meghallják előzésnél". Ő is csak az "E" betűt nézte belegravírozva a kipuff végébe, de azt nem vette észre, hogy a dob végéből ki lett vágva 5 centi, meg félbe volt hegesztve.
Azóta nem szóltak érte. Viszont most szemezgettem én is a finsterrel, de nem tudom hogyan essek neki, szóval szívesen fogadnék egy kis tanácsot, segítséget, akár fotódokumentáció vagy írásos alapon. :D
Nekem a GS-en volt, műszakin csak ránézett a vizsgáztató a Finsterre, hogy ez nem gyári, de nem szóltak, csak amikor jöttem el, várták, hogy indítsak, és dicsérték a hangját... Rendőrökkel nem volt kalandom, pedig igazán hangos volt...
Hát vizsgán most már egyre gyakrabban nézik az E betűt és az még nem is elég, kell h legyen hozzá Tanúsítványod is. Persze ezt azért "okosban" a maszek vizsgáztatók ugyibár megoldják jó pííízért, de a Mozaikban nagy valószínűséggel nem mész át, ha ezek nincsenek meg.

Azt meg azért egyre többször halljuk, h Ausztriában-Svájcban kifejezetten utaznak a hangos, nem E-legalos kipuffra. Szerintem csak idő kérdése és itthon is baszogatni fognak a rendőrök ezért, ill. vmelyik fórumon már írtak is asszem, h a Mecsekben már le is kapcsoltak ezért vkit.
Amiket írsz azokkal most többé-kevésbé egyetértek, viszont azt mond már meg, hogy téged ugyan hányszor állítottak meg motorral... pláne, hányszor állítottak meg úgy, hogy a motort nézzék át töviről hegyire, az utolsó "e" betűig.
Még valami. A kipuffot nem csak műszakin nézik, hanem az út széli ellenőrzésen is. Gondolom nem akarod a bringát leparkolni, és ballagni a következő faluig....
Nincs az elbaszva. Sokat tapasztalt japcsi mérnökök sok álmatlan éjszakát töltöttek az ideális gázáramlás, rezonancia, frekvencia kiötlésével. Azért hegesztették össze, hogy egy "Eszes" nehogy nekiessen flexel, tolómérővel meg hegesztővel, hogy felrakjon egy kikukázott trombitát, mer ő tudja a tutit!
Még az SV-n is le van hegesztve a dob.
Suzuki szereti egybe szerelni.
..erős a hígulás
azt mivan a müszaki vizsgával ? amúgy ez minnen gépen igy van megoldva? vagy csak ezen van így elbaszva hogy nem cserélhető ? vagy nem bilincses vagy nem is tudom .. :)
jó, végülis jogos nem is ezen bukna a dolog, hanem inkább a dob és a könyök csö összekötésén
sziasztok, mekkora a mocink kipufogócsövének az átméröje? Ajánlottak egy Arrow dobot nekem , az 40mm csőhöz jó. Elég baráti az ár, meg akkor a herélt gyárit szét kell vágnom, esetleg felfogatásról valakinek van tapasztalata vagy linkek, szivesen venném. Köszönöm!
ilyen is van nálunk?
mi régen a capellánál vertük a buzikat