a láncot is néztem,ahhoz hogy nem teflonos spray-t használok,2000km-el ezelőtt takarítottam meg,3szor fújtam azóta ezzel a bárdis noname cucccal,egész tiszta maradt,(murvás földutas területen lakom,száll a por mintha muszály volna)
blokk nélkül a motort megemelem pár centire és oda forgatom ahol tetszik,innentől kezdve sok magyarázni valóm szerintem nincs,de ha elkészülök eskű leméretem mindenhogy,már csak dafke alapon
gőzöm sincs,az enyém 94es ,207kg van a forgalmiba.de már gondolkodóba estem hogy ha kész a bringa elmegyek egy mobil kpm-eshez mérjen már le,kap egy szál cigit.Egy jól súlyozott gép hiába 230-240kg,úgy lehet vele lavírozni mint egy biciklivel.Nekem a csutka kormány meg hogy a pincébe kell lenyúlnom érte pár napig furcsa volt,azóta le se lehet pajszerolni a motorról úgy megszerettem milyen kis kezes bárány,oda teszem ahova akarom.Teljesítmény mérésre is el szeretnék menni mert érdekel mi a valós produktum és hogy pontosan hol adja le a csúcsot
Suzuki GSX 750F : sornégy, lég-olaj, 93LE, 242 kg. 2002 évjárat.
Ez a fejlődés 18 év alatt.
Amúgy motorszerelő haverom megmondta a frankót, a `80-as vége óta semmi forradalmi újdonságot nem találtak ki a motorépítésben. Könnyebb (ezért drágább) anyagokat használnak, és az elektronikai dolgok fejlődtek -de ezek nem csak a motorépítésben, hanem minden téren- ettől hoznak ki nagyobb teljesítményeket, de ezenkívül semmi. 16 szelep, injektor, turbó, változtatható szelepvezérlés, kompresszor, stb... mind létezett már akkor is. Csak akkor még a tartósság is szempont volt, ha megnézed a régi GS-t, Africa Twint, kimennek a világból, én láttam olyan 900-as Diversiont, amibe több mint 300 ezer km volt. Mostani ilyen kategóriás gépek közül melyikre mernénk rámondani, hogy el fog menni 300 ezret?
A motorgyárak nem azért csinálnak motorokat, hogy nekünk jó legyen, hanem hogy hasznot termeljenek. A bocit is meg lehetett volna csinálni 20-30 kilóval könnyebbre, de akkor nem ennyi lenne az ára, mert azok a műszaki megoldások és anyagok mindig drágábbak.