.amúgy milyen évjáratú lessz az 1000-es?
! Az hogy hogyan kell ráérezni,és összhangba lenni a géppel mindenki maga tanulja meg,ezt nem lehet csak úgy elmagyarázni
de ehhez persze kell a becsületes mennyiségű naftalin.
nekem spec fogyasztott pályán 25litert.14.300-nál tiltott,és érdemes volt forgatni,mig a gyárit 12.500-nál haladosabb volt elváltani.
Mar motoroztam vele kemeny 300km-t.
A rendszer és a programozás még hátra van, illetve ha visszatér a bele vetett hitem, akkor kikapok egy lapot a hengerfej tömítésből. Most azon filózok, hogy így elfokolva nem lesz-e baja, ha járok vele (=nyélen megyek) amíg nincs hozzá programozva.
Nem vagyok tökéletesen tisztában az injector működésével, így nem tudom eldönteni, hogy bekeveslhet-e így. Felül érzem elfogyni és mostmár egyértelműen a benya kevés neki.
(Egyértelműen = én úgy érzem.
)
)
http://zsiguli.hu/index.php?ac...
Az oldal alsó harmadánál:
A sportvezérműtengelyeket általában maximum 3 főtengelyfokkal szokták késleltetni vagy siettetni.
Siettetés vagy késleltetés:
Ha a vezérműtengely siet a főtengelyhez képest, tehát a vezérműtengely a szimmetriáján van, de a főtengely még a fhp előtt ,akkor a motor az alsó-közép fordulatszámtartományban nyomatékosabb lesz, ellenben nem képes akkora fordulatszámra és nem is annyira pörgős.
Ha a vezérműtengely késik a főtengelyhez képest, tehát a vezérműtengely a szimmetriáján van, a főtengely már elhagyta a fhp-t, akkor a motor alsó-közép fordulatszámtartományában veszit nyomatékából, viszont a felső fordulatszámhatára kitolódik és pörgősebbé válik.
Betettem az eredeti és "elfokolt" tengelypárt és lehúztam mindkettőt az illesztési pozícióban. Ekkor a szeleprugók a tengelyeket ugye adott helyzetbe feszítik. Ekkor megnéztem hogy állnak jelek a lánckeréken. Az "elfokolt" tengelypár jelei egyértelműen alrébb voltak 3-4 fokkal az óra mutató járásának megfelelő irányba, tehát a lánckerekek "siettek". Működés közben ez azt jelenti, hogy a vezérműtengelyek késnek (hogy fentebb is írják).
Ha nem vertek át, akkor ez Prop-tech vezérmű tengely egy húzott blokkból. Én úgy érzem jobban megy a motor, de nincs lehengerlő különbség eddig és meglepően erős 5-6000 fordulatnál is. De ismét nem vagyok biztos a dolgomban, mert sajna augusztusban cibáltam utoljára a bajszát.
Éppen ezért ezért majd elugrok bigoneoszihoz és cserélünk megint.