Még ez lesz a kedvenc fórumom!
amugy 1000km-er van a castrolba,én is lecseréltem motulra
ha olaj is van a blokkodban,inditásnál is kell egy pirinyó idő az olajnyomás felálásnak
tehát az a kis idő,amig elalszik az olajlámpád,tudod minden inditás kismértékben rongálja a blokkon belül lévő dolgokat,tehát egy autó,motor elkopását nagymértékben a hideginditás hozza létre,amit még ezek a nagyokos mérnökök sem tudtak még kiküszöbölni,olajvariációk vannak(véknyabb,sürübb stb)melyek elősegitik a mielőbbi kenést,emelett furatok,olajvezetők segitik még a kenés mihamarabbi bekövetkezését.........namost,ha te le engeded az olajat,valamennyi marad a blokban,de nemond nekem hogy elegendő az olajnyomás felállásához,jójó pár másodpercig inditod,de az éppen elegendő hogy huzzon egykét karcot a csapágyba,és majd csodálkozol ha egybefordul a siklócsapágy és elszalad a kajtókarod a kismacska seggibe.......de maximálisan igazad van,mindenki ugy cserél olajat ahogy az a belső suggallat mondja neki
ja,és hasonló motorom van mint neked,sőt iciripicirit nagyobb is(750) de hogy 3 liter olajból mindig marad egy deci,aztat nem értem
Még nem is mentél a hatossal
mingyá idegállapotba jövök....