De az utcára versenyolajnak sincs...
Nem járok még olyan szinten a pályán hogy ahhoz más olaj kelljen. Tavalyelőtt volt hogy beugrott egy hosszabb út és még aznap le kellett cserélnem az olajat de a legközelebbi (30km) motoros boltba nem volt motul így vettem Repsol Racing 10w50 et.Ezzel is ugyanaz volt a motor mint a 40es Motulal.A 10ezer ft/4literes olajok sem az éppenhogy jó bele kategória ahogy sokan gondolják.Azok is jócskán túlteljesítik azt a szintet amit normál igénybevétel mellett kap a motor.
Az 5w40 töl 15w50 ig vagy 10w60 ig... Mindegyikkel untig elmennek.De én ilyen esetben mindig azt mondom hogy az okos mérnökök nem véletlen azt a számot irták oda
Tehát amíg abbol áll egy ilyen motor használata hogy utca plusz amatőr pálya addig az aranyközép a 10w40.Komoly pályázásnál és stunt használatnál amikor folyamatosan tűzforró a blokk esetleg indokolt a nagyobb meleget tűrő olaj (w50,w60). Mindegy regényeket lehetne erröl ide írni
Jó minőség,könyvben előirt viszkozitás,időben cserélve.Ennyi a lényeg
Mostantól erősítem a társaságot, mert vettem egy Gixer K2-t, fényképek csatolva.
Motul 5100 10W50, olajszűrő, 4 db Ngk gyári hőértékű gyertya, levegőszűrő, fékolaj és hűtőfolyadék csere, teljes diagnosztikai és struktúrális átnézés. Mindent rendben találtak, most már csak a jó idő kell, hogy megérkezzen és hajrá