.
Tehát vettem egy motorriasztót. Gagyi kínai, robogókhoz való de a RFembe is hasonló volt. Namármost nem tudok kiigazodni a kapcsolási rajzon mit hova. Nem akarok fizetni 5 rongyot azért hogy pár kábelt összekössenek (baszki há az egy tank benzin ). Valaki nem tudna kisegíteni melyik kábelt melyikhez kell kötögetni? Nem akarok távirányítós indítást, mi a fasznak, csak annyi hogy riasztásnál menjen az összes index, meg ne induljon el a moci. Na meg jó lenne ha az önindítót blokkolná és nem a piros kapcsolóhoz lenne kötve, azért nem bízok ebben a kínai fosban. Nem lenne vicces ha 120as tempónál véletlen meghülyülne és leállítja a motort... Itt a kapcsolási rajz is. Hálás köszönet érte! Akár privátba is jöhet ha túl hosszú (pintrb@yahoo.com)
. Egyrészt holnap indulok Ausztriába 1 hétvégére,
.
Tisztán előnyről vagy hátrányról nem lehet beszélni, legfeljebb a szervízköltségek
terén. V4 szervízköltségei nagyobbak, legalább is ha VFR-t nézed, ami a leggyakoribb V4 ugyebár.
Az pedig, hogy sor vagy vé, az ízlés dolga semmi más. Teljesen más élményt
nyújtanak a különböző elrendezésű blokkok, sőt, sokszor még azonos elrendezés
is nyújthat teljesen különböző élményt, lásd sor2 sor4, vagy V2 V4...
Erő alapján nem lehet dönteni, rá kell ülni és érezni kell. Lásd a vigyorgásom a GPZ500S-en....
Ehhez még ad egy jókora adagot az is, hogy bár lehet a blokk maga tetszős,
de a váz- és futóműgeometria, a menetdinamika, a motor méretei az ember
adottságaihoz nem ideálisak, vagy nem jönnek be...
Ebben nem lehet megmondani a frankót, ha valaki nem tudja mit akar, az
üljön rá minden féle motorra, akár utasként és érezze, hogy melyik jön be.
Nálam még mindig a V4 a nyerő, de ez tök szubjektív, ráadásul egy
jókora sornéggyel járok ugyebár.... a sorkettőtől is vigyorgok mint a vadalma...
De anno a DL1000-ről is úgy száltam le, hogy "hűha, ennek dobog a szíve rendesen !".
Viszont, hozzá kell tennem, hogy a VFR a "nagy álmom" kakucson nagy csalódás volt,
ezzel szemben a GPZ-vel nem tudtam betelni (hétköznap sem), a DL1000 pedig nekem annyira
nagy, nem ér le a lábam, nem érzem magam biztonságban rajta.
Ettől persze mindegyik motor önmagában szuper, de pont ezek a különbségek azok,
amitől egy motor egy adott embernek jobb, vagy rosszabb... szerintem...