csodálkozom,hogy embereknek mire van idejük és képzettségük,így fórum mérnökként
Szerintem is túl van hűtve az olaj, de azért ez nem akkor gáz, elég sokan együtt tudnak vele élni.
Viszont ha próbálkozni akarsz vele szórakozásból és okulásképp akkor hajrá.
Amit némileg megerősít, hogy nagyon melegben nyáron, ha nagyon sokat szívok dugóban, akkor megint kicsit nehézkes a váltó, de akkor azért máshogy, a kapargálós élmény nélkül.
), de amiatt van bennem némi félsz, hogy elég erős-e hozzá az SV pumpája, nem-e alakítottak valamit másmilyenre a Gladiuson. Megfőzni sem szeretném majd nyáron a mocim.
Természetesen a tribológus ismerős véleményére kíváncsi lennék, mi a véleménye az 50km után 60 fokos motorolajról 11 fokos időben.
Lehet, hogy ő is takargatta volna, ha egyszer megmérte volna, hány fokos az olaja...
Nem misztifikálom én az olajat, csak szeretem, ha pöccre működik a technika, és nem tetszett, hogy mikor leraktam tavaly, még full jó volt, most meg valahogy nem akarta az igazat a váltó.
Szerencsére épp a téli motormentes időben olvastam azt a jóféle olajos cikksorozatot, és az adta az ötletet, hogy lehet ez a gond... És ez volt. Szóval mondhatom, szerencsém is volt.
btibor
Fórumból is sokat lehet tanulni, de azért mindent nem... Én is mérnöknek tanulok, bár nem ilyen területen, inkább onnan ragadt rám ez-az....