Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia, voltatok Sirokon ? Esett az eső szombaton, maradt el program?
azt is ami nem áramról megy? pl bojler?
bár anyámék cirkója sics földelve, 20+éve még nem lehetett divat
mostanában kicsit elszaladt a ló a túlzott biztonság irányába
A gázt EPH-ni kell, nem a földelésre vagy konkrétabban a védövezetöre kötni. Látszolag ugyanaz a kettö, de mégsem.
villany bojlernél látom is az értelmét de nekünk gázbojler van
na mindegy, kicsit ráz és az nem tud máshonnan odamenni csak a földelésen
minden műanyagon jön-megy ami hozzá kapcsolódik a szennyvíz is meg a csapvíz is
az összes vaskád amit kibontottam mind le volt földelve még a vastag piros vezetékkel(kezeit széttáró)
egészen rendben vagyok, még az óra szekrényben kell rendet tenni, de lusta vagyok rá
még a 20+éves bakony kismegszakítókat is kicseréltem újakra
egyetlen hiba van a rendszerben hogy a 2 földelő szonda 6os vezetékkel van összekötve, nem volt tizes vezeték a villanyos boltban zöld/sárga kivitelben
de úgy gondolom hogy ha eddig az egész házban minden vezeték 1.5ös volt ahhoz képest jelentős fejlesztéseket csináltam, pl mosógéphez 2.5ös vezeték lett kiépítve
és ha a napelemről jön a villany nem ráz a fürdőkád, a közüzemiről meg igen, nem nagyon de érezni, pedig villanymester csinálta, mondjuk nem tudom miért van a föld rákötve de ő biztos tudta
(fejét fogó)
vannak a fórumon is ilyenek 😅
Akkor képzeld el az ini házát a villamos kókányolásaival.
Akkor képzeld el az ini házát a villamos kókányolásaival.
nekem stabil 230v van, ilyen 300 és 1800w körül termel a napelemfarm, ha így marad háromig feltölti az akkut
full borult időben is termel 300w de amikor semmi árnyék nem látszik olyan mértékben felhős
Nem,annyit tudni hogy kigyulladt a napelem.
na pont most akartam linkelni én is.Én már fosok itthon, ahogy egy kicsit fúj a szél folyamatos az áramingadozás. ma 8 szor volt eddig pillanatnyi áramszünet és a szomszédoknál is be is jelentettem(kezeit széttáró)
ez a hír nem feltétlen helytálló
egyenlőre annyit tudni leégett egy ház amin napelemek voltak
szomszéd gyereknek volt ilyen habszivacs repülő, nagyon fasza cucc csak nem sokat tud repülni
plusz jóban kell lenni a szomszédokkal mert 10 leesésből 9x a szomszédoknál történt
Nálam mindkét esetben tüzoltok. Mondjuk a villanyszerelöjük értett hozzáöde felügyeltem végig 😆
Az elmúlt években az én ismerősi körömben olyanok is elkezdtek napelemet szerelni akik azt se tudják melyik a csavarhúzó és melyik a villáskulcs. Az a csoda hogy nem gyulladnak ki rendszeresen.
Ettöl tartok én is, a közelünkbe már volt ilyen, szerencsére ott csak a tetö égett le.
ez nem tűnik rossznak(gondolkodós) Már az összes drónt összetörtük, mert ezek az olcsó gagyi drónok nehezen irányíthatóak 😆
<irony>
Csak a hazaarulo buzi brusszelita libsi fasszopok gyulolkodnek. A jobboldali kereszteny-konzervativ Emberek tele vannak empatiaval es joindulattal, eszukbe nem jutna olyan.
</irony>
És még hazudnak is, de azt mondjuk mindig, így fel sem tünik nekik hogy mikor :-) igen, ezt lehet nevezni gyűlölködésének is, pedig csak tényközlés....
most pl reggel óta fúj, tördeli a fáról az ágakat
nem az a lényeg megawattokat termeljen, hanem ha nincs nap legyen akkor töbnyire fúj a szél
ha párszáz wattot termel már megéri, ha csak 300w és fúj egy nap 10 órát az 3 kw az már szinte fedezi a háztartást
szóval nekem nem egy stabil szélenergia forrás kell hanem egy olyan ami besegít az akkut tölteni ha nincs elegendő nap
Negyede? 😁 mint a 200 W-os kínai PC hangszóró, ami USB-ről kap tápot? 😂
Magyarországon itt az Alföldön városi környezetben nincs szél...