Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Úgy érzem jelenleg az agyi kapacitásom valahogy egy többsejtű élőlény és egy meztelen csiga szintje között van valahol. Ma pl egész nap egy iszapsűrítő koplex berendezés robbantott ábrájában próbáltam megkeresni egy olyan illesztő csavart amit a srácok a gép mellett állva már egy hete nem találnak. (Amúgy egy 4*4-es alapterületű 3 méter magas szoba van telerakva ezzel a cuccal. Az állító csavar meg asszem egy 10-es csavarnak kéne hogy legyen valahol a tököm tudja hol.) Kifolyik a szemem
ehhez nem kell a MAMI-ba járni, hogy megtanulja az ember
a kezedre használd, oda kell, a többire van speckó tisztító, lást lotus cleaning termékek pl , oda mehet féktisztító is pl és csókolom
sok a meló és kezdek bezombulni.
ultra derm-el nem mosunk idomot... bántja a fényezést... ( sztem)
Jajj félre értettétek Ultradermet nem kap a malac. Mondjuk elgondolkodtam hogy a lengő villa belsejét ahol áll az lánckenő retek talán oda kap egy keveset de fényezettet nem. Oda nem használom. Oda mosogatószer abból is azért a normálisabb folyékon. 4/1 araányban melegvízbe. Majd azt rendes szivaccsal. Azért ennyire álat nem vagyok. Ultradermet fényezett elemre véletlenül sem.
egyébként mi van veled? mostanában néha tök "hülyeségeket " mondasz
Gyári a lakkom egyszer nem volt vele baj még soha. Mondjuk amilyen sűrűn mosom nincs is sok esélye hogy kárt okozzon. Talán ha szezononként egyszer le van mosva de akkor is azért mert valami jelenése van. De amúgy mindig tiszta egy merő retek az egész.
hát te nem vagy normális ultraderm a fényezett idomra? meg a cicafarkamat... am nekem kókuszos van -ultraderm, ha ilyet fogok tanulni a MAMI-ban, akkor inkább otthagyom az egészet , egyébként féktisztító
Akkor csak sikáld vele a malac fényezését. Meghálálja
Ne is olyan vicces. Ez tökre így van. Nekem már fürdött a malac sima konyhai mosogatószerrel. Vízbe nyomtam egy öblösebb nyomásnyit. Aztán már habzott is. Ha oldja a zsírt oldja a szúnyogokat is.
Amúgy meg majd te is megtudod ha már egyszer a MAMI-ban tanulsz hogy egyetlen igazi tisztítószer van. Az pedig az ultraderm. Az mindent visz olyan mint a adutt ász. Mindenre jó. (Már a ma kapható ultraderm egy kalap szar de nekem még van beszáradva olyan 10-20 éves cuccom. Kis vizet adok neki és olyan mintha új lenne)
Simán nem volt gond soha.Most a tartót kell megoldanom mert egyszemélyel macerás,majd veszek ezt a motorgumizalás cuccot.
A vonó háromszögbe való nyújtással is csak óvatosan mert ha nagyon belógatod abba az irányba akkor meg a csomagtartót nem tudod felnyitni felpakolva mert eléri az ajtó a motorokat a futón.
Igen ezzel egyet értek. Mi egy 1,8 TD Ford Focus karavánnal mentünk. annak is 650 kilo volt a fékezetlen vonótömeg maximuma. Amúgy én is 1100 Kg-ot vontathatok fékezetten de így is éreztem hogy ez kb a plafon vagy talán egy nagyon kevéssel még mehetne felfelé. Így is a kicsit meredekebb autópálya emelkedőkön ha nagyon hosszú volt az emelkedő kellett raknom egy 4-est de volt ahol a 3-is kellett. Pedig a Ford egy benzineshez képest egy nyomaték gyár. Ha ennél nagyobb a szerelvény oda már kellene fater C-max-a az 2 liter TDI az elbírná de a Focusnak ez a teteje. (Mondjuk egy lepkefingnyi mennyiséggel szerintem túl voltunk rakodva mert az utánfutó a sok fém miatt 250 Kg-os önsúllyal rendelkezik azaz 2*200 kiló mehet rá fel. De a malac 260 Kg a Zümi meg tuti nehezebb mint 140 Kg szóval olyan 30~40 Kg-al túl voltunk rakodva.
A sok nyújtással meg óvatosan. Nehogy becsapkodjon az utánfutó. ennél is észlelhető volt ez a probléma. Ebben nem vagyok biztos de asszem ez akkor van ha a súlyközéppont a futó tengelye mögé esik. Ez a futó is hajlamos volt a jelenségre de csak egy picit szerencsére.
Noss a matek úgy áll hogy nincs nagy motorkám.Fejétől a farkáig 2 méter.Ami gumitól-gumiig értendő.
És az a helyzet hogy az 1,75 kevés.Kell még 30 centit belógatni a vonóháromszogbe.Pont a tartó került oda.
Na ezért minimum 220x150 ami jó kettőnek.
220*300, ide azért felfér túraenduroból is 3db ha az egyiket háttal rakom.
Viszont a súlyok nem stimmelnek.
A kocsi 1740 kg max súlyú.Az önsúly 1170 kg.
Papíron vontathat fékezés nélkül 570 Kg,Fékezett 1100Kg.(az más kérdés hogy evvel a súllyal a brenneren tuti visszacsúsznék,de minimum egy reumás csiga sebességű lenne a szerelvény)

Namost ezt bárhogy nézem 2x 200 kilós motor meg a futó súlya és annyi.
Nah jó de bokorugróból egy F- Astra csomagtartójába is bevágok 3-at.
Maradjunk annyiban hogy itt a felhasznált anyag így volt olcsóbb. A többi az én titkom. Amúgy igen az 1,2*1,75 az tényleg kevéske. Mivel tengelytávban átlagban olyan 1,5 méter egy motor de még egy fél kereket elöl rá kell számolni. Máris necces a hossz. De pl mi sima utánfutó esetén is az 1*2-es sima utánfutónál is keresztbe kellett anno berakni a fater burgmanját mert nem tudtad felcsukni a hátlapot. Szóval szerintem az alap amint 2 motor elfér az 1,6*2 méter. Ott már csak az extra hosszú gépekkel van baj.
Ezaz, vízűveggel beáztatni ahol vágni kellett és tökéletes
Ha kialakul a rendszer, pl en a rancsnikat használom de a vettem 200meter gurtnit, meretre vágtam és 10perc alatt felraktam lekötöztem egyedül a krosszt.
Kis gondolkodással nagyon meg lehet könnyíteni az életet :D volt aki már rakta fel a mtirt mikor én lejöttem a pályáról és előtte elindultam haza, pedig vrgig bogozgatta a motort.