Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Elvileg kéne.
Egy biciklis mamit majdnem széttapostam a zebrán
Ezekre is kellene kipufogó jó nagy a seggükbe hogy ne tudjon menni se
Megy a bicikliúton aztán kivágódik a zebrára mert ugye ott neki elsőbbsége van.....
Vagyis lenne ha tolná és nem tekeri
Mondtam is neki csak azért nem küldelek az anyád picsájába te vén szar mert biztos nem él már
szerintem csere
Ja bocs azok a vezérmű tengely csavarjai voltak. Szerintem ha le tudod húzni az előírt nyomatékkal akkor csak nem gond.
Nekem anno az SV-ben cserélni kellett őket mert a gyári 10Nm-el nem lehetett a régieket lehúzni, szakadtak el.
Kérdés.A hengerfej csavarokat kötelező uj darabra cserélni vagy lehúzhatom a régiekkel?
Dopler effektus
Én is jártam már így többször, ezért is rühellem a hangos motorokat. Segíteni nem segít észrevenni őket, de legalább a frászt hozza az emberre....
persze ha mögéd áll egy ordítós akkor meghallod, de ha megelőz egy olyan 50km/h különbséggel kb akkor hallod meg ha melléd ér
a fizika nem téveszt.....
A hatoson mentem Paksra. A hosszú egyenesben kiszúrtam két motort a tükörben. Nagyon halk, benzines autóm van (Kalos). Direkt figyeltem a tükröt, mikor fogom meghallani őket. Két Kawa kb kiló80 körül ment el, amikor a kocsim hátsó sarkánál voltak, akkor hallottam meg. Amikor mellettem elzúgtak, majdnem beszartam olyan hangerő volt.
A szemetek ilyenkor mindig kussban vannak.
És nem mondták a hangok hogy most figyelj mert jön két buzi motoros?
Volt rá példa hogy a Csáknorisz hídon leengedett ablaknál csak akkor szartam ö9ssze magam ballagásban amikor elzúgott melllettem két jóképességű.Pedig figyelni szoktam a hangokat.
Amúgy meg a sok bamba f@sz még a szirénát se halja, csak ha már kikerűlte.
Lehet csak a kis öreg corán ilyen szar a szigetelés, de én hallom vezetés mellett hogy ha megérkezik mögém egy motoros. Pedig szokott szólni a zene is.
De lehet inkább arról van szó hogy egy autós csak zúgást hall, én viszont hogy sor4, v2, egy hengeres stb.
Egy két elektromos autónak van külső hangszórója ami alacsony sebesség mellet, kiad egy kis hangot, de nagyobb sebességnél már a gördülési zaj miatt egy benzines autónál sem lényegesen nagyobb a hangerő.
Hibridemnek meg nincs külön hangja.
Szoktam is szórakozni a bamba gyalogosokkal
A te füled jóval közelebb van a kipufogóhoz, mint az autósoké.
ÉS teljes mértékben igaz amit írtak. Mind a kettő.
Autósok pont leszarják a hangos kipufogót. Volt hogy üres csővel mentem, akkora hanggal mint egy B52-es bombázó, de mindegyik autós csak akkor kapott frászt amikor mellé értem. Az én fejem viszont megfájdult.
Egy jó lámpa hatékonyabb. És nem arra gondolok, hogy refivel járjon a biker, de az hogy a CBR LED-es lámpája messziről kitűnik, lényegesen többet ér tapasztalatom alapján.
Addig minden szuperzöld míg az ember "kiszalad a város melletti elkerülőre" bandázni.Ha egy kicsit hasszabban támad kedve menni már rohadt fárasztó.Mentem sportdbos mögött jópár száz km-eket.Qurvagyorsan hátul találta magát az illető,vagy csak megelőzték vagy hátrazavarták.
főleg az alsóörsiek
nem mindenkinek egyforma a füle, nekem elég érzékeny és amikor a huskyval mentem egész nap este eléggé odavolt már, pedig gyári vég volt rajta de egy kicsit hangosabb mint a normál utcai csövek
amúgy ezek a nagy számban vonuló motorosok tényleg idegesítőek, még motorral is........
És ezért is kell hangot csinálni a Hybrideknek mert nincs értelme. ,
"A kipufogóból terjedő hang egyébként is a mögöttünk haladókat zavarja a rendszer kialakításából adódóan."

két sorral lejjebb:

a saját egészségednek sem teszel vele jót. A zajterhelés egy valós fogalom, sokkal hamarabb leszel kimerültebb és fáradt, illetve az időskori hallásodnak sem használsz túl sokat egy jó kis nyitott rendszerrel.
Ez csak úgy, vitaindítónak.
http://onroad.hu/2018/01/24/tiz-mod-amivel-mi-motorosok-zavarjuk-forgalmat/2/
Szegény lányok....
Annyira nehezükre esik mint a békának vízbe ugorni