Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hy! Kábelcsere
Helló Urak!
Hogyan lehetne a gyújtókábelt valamilyen + szigeteléssel ellátni? Ilyen párás, esős időben apró szikrákban áthúz a vázhoz, így ki-ki hagyogat a motor és nem nagyon lehet vele közlekedni.
Ezeknek a rendszereknek a problémája, hogy a modern dízelmotoroknál a gázolaj a nagy, 1600-2000 baros nyomás miatt felhevül, ezért az üzemanyagrendszerben, a visszatérő ágon már forró gázolaj megy vissza a tankba. Ez a forró gázolaj alacsony üzemanyagszint mellett felhevíti a tankban lévő levegőt, és a meleg levegőből a pára lecsapódik a tank falán. A pára lecsapódásához meleg levegő és hideg felület kell. A meleg levegő egyértelmű, a hideg felület pedig a tank fala, amely télen folyamatosan lehet nulla fok alatt is, hiszen a menetszél hűti. Ez a víz szépen bekerül a gázolajjal együtt a magasnyomású pumpába, ahol a kavitáció jelensége miatt megkezdődik a szemcsésedés.

Jahh lehet szebben is fogalmazni
a 2.2d azeredeti nissan volt, hogy ezt baszták-e el a renaultnál, vagy saját 2.2dci hulladékot "fejlesztettek"... ...
egyik nagynyomású szivattyúval működő autónak sem tesz jót... én minden autómat tele tankolom, ha negyednél áll a mutató... egyszer tele kell tankolni és aki 5000-ért locsolgat uúgy megteheti
Igen azt tudom, hogy a nissan is renault lett, de lehet hogy akkor a 2,2-es motor az ami nem renault gyártmány volt.
2005 óta a nissanok full renault-ok. egy darabig még volt 2.2D nissan motor az nagyon jó volt, ezt átszabták 2.2D renaultra, na az egy hulladék. 1.8 benzin, szintén nissan volt még egy darabig, megbízható láncos, csak gyenge....
Hogy ennek mennyire van valóság alapja, tippem sincs. Lehet csak egy sima városi legenda ez.
Na az volt a legszarabb amit használtak a franciák - mármint a delphi, a Bosch meg a legjobb.
Ügyes voltál. Mingyá kiszótárazom:) Egyébként értem amit leirtál. Akkor mig mások az üres tankba locsolgatnak ötezerért, ebben ha lefogy 10 liter szaladni kell tankolni.
Nálunk van 3 dacia lodgy 1.5dci renault motoros az elsőben több mint 230e van srmmi baj nem volt vele az ég világon
A másodikban 40e nél kipusztult a motor.
Felakadt a nyomástartó szelepben a golyó nem volt olajnyomás tönkrement a turbó kinyalta a csapágyat stb
A harmadikban most van 50e az bírja még.
Majd jön sanyi és mesél.
Nézzen a fene, de amig érdekelt a renault azidő alatt kitudtam, hogy azt a motort nem ők fejlesztették, bár én ugy tudom valamelyik japán autóé.
Hát, Loganba jóaz :) autóba nem való. Meg milyenmá mindig szétszedni csapágysort cserélgetni :)
Elmélet szerint túlmelegszik vagy mi.
Itt az elmélet.Nekem picit fura.

https://totalcar.hu/magazin/te...
Nincs a visszamenő ágon gázolajhűtő és a tankban ha kevés a gázolaj, felmelegszik majd kicsapódik a falon a pára amiből víz lesz amit beszív a magasnyomású és elkavitál a pumpa amiből a kirobbanó fémszemcsék megeszik a porlasztókat. szebben is le lehetne ezt írni
Abbanigazából nincs adagoló :D és delphi rendszer van benne, nem ? :D a siemens a pd-ben volt amit gariban boschra cseréltek.
Mi a baj azzal az 1,5dci-vel? Loganok ezrei szaladgálnak hibátlanul. Igen, csapágysort kell cserélni 60ezrenként.

Na meg az a 2.0 ha jól tévedek egy vw pdtdi motor, de ennek utána nézhetnél
Amugy miért nem mindegy hogy meddig van a tankja?
Hát esélyes az is. Valamit elbasztak az olajzás terén.
Beáll az 100-150e közt bármikor.
Meg 200 ezer körül ha nem cserélik valami jobbra beáll a főtengelycsapágy.
Ott nem a motor a szar!
Kerülni kell a siemens adagolót
Meg nagyon finnyás ha sosincs tele a tank (csak félig töltögetik)
Hát igen annyira csúnya, hogy már szép.
Na az renaulték legtrágyább motorja. De dizelben egyébként se sok remekjük akadt, kivétel talán a 2,0-es de az is nissan vagy mié volt.
Egy kicsit furcsa az a kasztni
A V6-nak voltak hűtő kopoltyúi