nézett rám, mondom nem kérek betétlapot, csak tolass le rólam... de már röhögtem....
csaj beül tolat, első lökős szakadt is lefelé
húúúú meg fogja ölni a férje, most mit csináljon.... mondom egy jó sertés pörköltet nokedlivel, mert azt szeretem....
Utána az ezres Yaris picit gyengébb volt, de sokkal-sokkal nagyobb öröm volt vezetni, igaz rengeteget kellett váltogatni, meg a fordulatmérőt a piros szélénél tartani... ...de hát én ezt nagyon élveztem / élvezem a mai napig, és a kis Yaris így is 1 literrel kevesebb benyát kért amannál.
Ezért a tippért cserébe csak egy Bmw K1600 Gt-t kérek a nyereményből és békén hagylak.
15l/100km-t mutatott most reggel.....
a Lexus fasza, nagyon tetszik. De amíg csóró vagyok csak olyat veszek amihez van mindenhol bontott, én vagyok az igazi környezettudatos ember
mondja nézzem meg, milyen takarékos... 9l alatt eszik... mondom neki, kicsi tévedés, mert nem l/100km, hanem km/l
mondom kicsit több mint 12l/100km
kicsit rosszul esett neki....
A csapágyakra konkrétan a katalógusban adják meg az élettartam számítási képletet.
Ha tudod a terhelést, hőmérsékletet, meg ilyesmiket elég pontosan ki lehet számolni így hogy hány fordulatot fog megtenni a csapágy.
Jó pár laptopban, meg elektromos gépben, konkrétan számlálót építettek be, nehogy tartósabb legyen véletlenül.
Illetve lehet üzemidő teszteket is csinálni.
Nem az a gond hogy van ilyen, meg élettartamra tervezik, hanem az hogy egyre rövidebb időre tervezik, és egyre drágábban adják parasztvakítással, és szándékosan úgy tervezik hogy ne is legyen javítható.
Ugye IKEA bútor vs. rendes fa. Nekem még csak drágább sem volt az utóbbi.
Mi a faszom az a bummedli?