itt is koltsege van a termek előállítójának.... le kell fejleszteni a szoftvert, supportálni, folyamatosan fejleszteni stb. Megveheted a windowst mint sw-t is pár ezer milliárd forintért, a lehetőség adott
Kb. 10 éve fizetős user vagyok, most lehjárt nyáron, és még nem újítottam - kicsit sokallom már... legyen fizetős, de ne kényszerítsenek, és ne kaszáljanak le
erre azt mondod, Ja egyezik az “elveiddel”, tehát rendben van
Minden ilyen, ahol használati jogot veszel meg.... ráadásul a telepítés során elfogadod a használati feteteleket, tehát szerződést kotsz
persze, hogy a legtöbbe nem nyúlhat az bele, mert a használati jogot veszed meg, ami uugy egy termek. Semmiben nem különbözik attól, mint amikor bemész egy pékségbe, kérsz egy kenyeret, vagy megcsinaltatod otthon pl a villanyszerelést, majd azt mondod, hogy elvből nem fizetsz kenyérért
de ha “elvből” zavar a fizetős szoftver, fejlessz magadnak egyet.....
persze van még sok egxéb tényező de kár bonyolítani
szóval minden egyes feketén vásárolt termék akkor is káros a költségvetésükre
még akkor us ha nem a bolti terméket lopod el fizikálisan
az hogy mit okozhat a szoftver az le van írva, csak senki sem olvassa
pl a e95 dokumentáción anno végigrágtam magam és ott írták hogy a java programnyelv hiányosságai miatt nem alkalmazható olyan helyen ahol emberi élet függ a szofver használattól pl repülés irányítási rendszerekben meg hasonló helyen