Ha semmi mást nem csináltam 6 évre előre kifizettem az áramszámlámat ami várhatóan a következő 6 évben nem lesz olcsóbb sem a szolgáltatás sem az infláció miatt.
Ha 12 évig működik az a szar a tetőn eddig van rá garancia akkor vastagon megérte
de ezt meghagyom a bátraknak
legalább is neked jók a kérdéseid és nem annyi a megoldás, hogy biztos szarul csinálsz valamit
meg távgyógyítani csak az orvosok tudnak stb.
Nálam a bojler egy külön helységben(mosókonyhában található) 1 db konektor van az egész mosókonyhában azt is én kötöttem le oda vagy 15 évvel ezelőtt
Nos arról megy a mosó és a szárítógép. Kérdeztem tegnap, ha arra még rácsatlakoztatom a bojlert az baj lesz e. Erre kawa70 mondta, hogy nem fogja elbírni, keressek valahol máshol hozzá áramot. nos abba a helységbe sok minden nincs. Van egy lámpatest egy kapcsolóval, van egy konektor, meg fut még el egy fázis, nulla főd, feltehetően az megy át a fürdőszobába a fürdőszobabútorhoz és a lámpához.
Hát jobb ötlet híján abból a dobozból vettem le áramot ami a mosókonyhában volt amiből ki van ágaztatva a konektor is amiről megy a mosógép és a szárítógép
Kivezettem onnan egy vastagabb nem sodort vezetéket, rákötöttem a bojlerra., terheléses vizsgálatnak vetettem alá, mert beindíttattam a mosógépet és a szárítógépet is egyben, hogy leveri-e a biztit. Nos a biztit nem verte le a vezeték nem melegedett, csak furcsa szokást vett fel a bojler. Kiengedtem belőle egy csomó melegvizet, hogy tudjon fűteni
Aztán szakaszosan kezdte el fűteni. Bekapcsolt 2 perc múlva kikapcsolt és ezt ismételgette sokáig
Ekkor kérdeztem meg, hogy ez normális lehet -e mert én úgy tudom, hogy amíg a bojler el nem éri a megfelelő hőfokot addig folyamatosan fűt, majd utána kapcsol le
Ebben mindenki egyet is értett, ezért nem értettem ezt a reakciót, hogy 2 percenként kapcsolgat. Aztán esete csináltam egy másik próbát. Raktam egy villásdugót a bojlerre, azt elvezettem egy hosszabítón keresztül egy másik szoba konektorához az áramot ami még csak nincs is egy biztosítékkörön a mosókonyhával
Onnan tökéletesen működik. Nem kapcsolgat össze vissza hanem fűt folyamatosan ahogy kell.
Most reggel meg kivettem a mosókonyhából a szárítógép dugóját, oda egy hosszabíton keresztül beledugtam a bojlerét és onnan is tökéletesen folyamatosan fűt. Hát ezt nem értem
A falban lévő dobozból onnan kötöttem le a fázist, 0-át és a földet amiről az a konektor is ki van ágaztatva amiről a mosógép, szárítógép is megy és direktbe kötve még sem működik hanem kapcsolgat a bojler Na ez a 20 ft-os kérdés, hogy miért?
meg el is használódik, szóval lehet újra locsolni rá. Arra sink kedvem, hogy az áramszolgáltató szopasson kedve szerint... meg aztán a zsíros üzlettől ez mindig is messze volt (ilyen 1 tető méretben)
De a dobozba oda kötöttem be az új vezetéket ahonnan le van kötve az a konektor is amiből most működik
aztán meg tartsam el.a gyereked a fukar apja balfaxzsága miatt
a ház teteje amúgy is nagyjából a holdig ér
Az enyémen csak érted az éves 250 ezer ft-ot amit innentől spórolok és a 1,5 millió ft-os belekerülést ugye?
Ha van rá pénzed, de nincs befektetési ötleted, akkor a bank kb, ad rá 2-4%-ot évente egy kb. 6-8 %-os infláció mellett. Ami jelen esetben azt jelenti, ha az én példámból indulunk ki akkor a másfél miller kb. 60 ezer ft-al fog kevesebbet érni jövőre vásárlóértéken. (nyílván fogyasztói kosár függő) Itt is lehet még csavarni, ha el kezdünk elemezgetni, hogy jövőre csökkenni fog várhatóan a maginfláció és bla-bla.
Mind1 a lényeg a lényeg, jelen pillanatban jobb helyen van fent a tetőn másfél miller mint a bankban, mert sokkal többet hoz
Beszélhetnénk arról is, hogy ha drágul a technika, ha más nem a kivitelezési díjak miatt biztos valamennyit emelkedni fog
Évről-évre többet fog érni a tetőn
Minden esetre a ház értékét annyival minimum megnöveli amennyi rá lett fordítva
Ez mondjuk csak akkor lenne érdekes, ha belátható időn belül eladó sorba kerülne.
Egyrészt többet érne, de ha nem kérnél többet érte hamarébb eladható lenne és ez is szemmpont nem kicsit
hisz az idő
pénz
Nem mindegy, hogy 2 hónapig hirdeted a házat vagy 2 évig
Persze lehet olyan befektetéseket is csinálni, hogy veszel inkább az árából egy olyan autót amit nem is nagyon használtok és naponta veszíti az értékét
Vagy ha elmégy rulettezni azt felrakod a pirosra és ki is adja akkor nincs miről beszélni
100%-ot hoz rövid idő alatt ennél nem tudok hirtelen jobb befektetést
hivj szakemvert
mielőtt bajt csinálsz
A srácnak szóltam, hogy a mákos vállalkozói szerződést töltse ki, ne a sajátját.
Az átutalt összeg és a számlán meg a szerződésen szereplő összeg forintra egyezik.
A számlarészletezőre véletlenül 7 kw-os invertert írt( a szomszédnak akkorát rakott) nekem 9-es van és az MVM szerződésbe is 9-es van, úgy hogy javítva lesz.
Meg asszem átnézek mindent töviről hegyire. Meg a 60 napból sem szeretnék kicsúszni
Egy olyan helység konektorából vittem oda az áramot, ami nem azon a biztosítékkörön van ( másik szobába az egyik szekrénybe találtam egy konektort
(megvártam míg az asszony is elpancsikol a meleg vízből
Ne aggódj amíg megy a csók 10 millió alá nem esik
Bár egy 5-ért megveszem a tiéteket azon csak fogok még egy 5-öst