HÁt egy ilyenkis szarságot látok a tartály aljában mozogni ami továbbítaná az olajat. De nem tom. Majd most lenézek a mühelybe azt megpróbálkozom megint :D:D
És akkor mit csináljak vele? Külön feltöltöm a csövet meg mindent fékfolyadékkal és hiába pumpálom nem akar felkeménykedi....
Képzeld a főfékhengert. Csak simán. Fék cső nincsen rajta!Ott a lika ahova megy bele a csavar. Fel van töltve olajjal...tető rajta van. Elkezdem pumpálni (a fékcső még most sincsen rajta) és nem jön a folyadék. Éppen hogy csak egy picit könnyezik néha.
Azt viszont meg nem mondom neked, hogy hány századra kell illeszteni.
Egyébként sanszos hogy a dugód, ténylegesen nem 57.50-ös, bár ez lehet ráírva, az a névleges mérete, de felületesen mérhettél. Gyak. ekkora furat lesz a hengerben. A dugó pedig mondjuk 5-6 századdal kisebb.
Meg nem mondom neked, hogy a te DT-det hány százados illesztéssel kell csinálni. De a service manual biztosan tudja a választ.
Beviszed a gépműhelybe a dugót és a hengert és azt kell mondanod, hogy "ehhez a dugóhoz szeretnéd x századra megcsináltatni a hengert" és kész.
A fúrós ember nem feltétlen tudja azt, hogy mennyire kell, tapasztalatból dolgozik, valamelyik meg olyan, hogy 5 századod kérsz és akkor is 2-re csinálja, és meg is akad mint a szél. Nem beszélve arról, hogy sok kókány fúró műhely van. Smirgli és tetőléc kombótól elkezdve minden, vagy éppen leszarja és nem áll rá rendesen, nem lesz jó szögben a furat, kúpos lesz, hordós, stb. Aztán akkor tehetsz bele f1 színvonalú mahle dugót, akkor is nagy szar lesz és megakad. Ez kényes kérdés. Én egy helyre szoktam vinni, onnan is hallottam már rosszat, de én hengereimet egy kivételével még nem b*szták el, gépi hónolással szépen megcsinálták. ( Az az egy 2 századdal nagyobb lett a kért illesztésnél.)