Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Inkább csak te Akinek nincs legalább flexe, vagy valamilyen robbanómotoros bizgentyűje az buzi..erre már angol tudósok is rámutattak
De gecik vagyunk Cső megmutatta boldogan a szép új kaszáját, mi meg lefikáztuk
Itt vidéken pár ezerért felássák... egy rotakapa 50-80 ezres ára 10 év, mire megtérül, plusz addig is tárolgatni, javítgatni kell - én már itthon inkább redukálnám a vackok számát, van elég így is (pl. 2 benyás régi fűnyíró, meg van egy kisebb benyás szegélynyíró, de mind szar kínai, addig mentek, míg újak voltak, javítani se érdemes, mert megette a benzin a műanyag-gumi alkatrészeit)
A kis fűkaszát apóstól kaptam, ő megunt szopni vele, vett egy kb. olyat, mint a tied újat - ez 2 éve volt, azóta az árát ráköltötte még1x alkatrészre
Azt ne mond, hogy ha fel kellene ásnod a kertedet nem indítanád be a benzines rotakapát inkább ásnád kézzel vagy vennél egy elektromost...
Jól döntöttél, ha inkább gazos egy jó fűkasza többet ér. 3 telekre ha elfér, egy mini rider is jó szórakozás ám
"Amíg nem próbálta az ember addig idegenkedik természetesen. " - Akkor sejtelmed sincs hogy hány ilyen rakás sz&rt hoztak ide nekem javítani az elmúlt 20 évben. (mellesleg a megörökölt rotációs kapám benzines)
Mondtam: kint a p&csában ezek nagyon hasznosak, de a lakóházak udvarára nem valók.
Nem süket fülvédő van rajta. De fülvédő nélkül sem hangos. Ha elmész motorozni az hangosabb. Nekem ez a fűkasza azért is jó mert ahol nyírom nem igazán fű van hanem mindenféle réti növény, gaz ami képes térdig nőni. De fűnyírásnál is jobb a benzines haladósabb nagyobbat visz akár önjáró is lehet. Amíg nem próbálta az ember addig idegenkedik természetesen. Fűnyíró traktoron is gondolkoztam az lehet igazán a királyság. Annyi bajuk van hogy ezek sokkal szervizigényesebbek mint az elektromos szerszámok.
Ebben mondjuk van valami. Ugyanakkor az éremnek mindíg két oldala van
A szomszédból tavasszal az első nyíráskor mindig iszonyú káromkodás hallatszik,amikor nem indul a benzines. Mire Ő beindítja,én már lenyírtam a füvet,és a teraszon gyönyörködöm a szépségében egy jól megérdemelt sör társaságában.
Holnap veszünk almafa csemetét,és tiszafa ültetés is lesz. Évek óta van cukkini,és sütőtök is. A cukkinit nagyon szeretjük rántva,és joghurtos öntettel főzve,egész szezonon keresztül ellát bennünket és semmi nyűg nincs vele. A tökkel sincs,elvan magában. A paradicsom kicsit foglalkozósabb,de megéri,mert szintén nem szoktunk venni szezonban,és fogy nyersen salátába,és lecsóba is isteni. Almánk meg még a tavalyi termés fele megvan,pedig esszük rendesen,naoiszinten. Szóval ez egy jó dolog.
Annak meg nincs párja,amikor odamész és leszded frissen.
Attól hogy süket a kezelő, még marhára zavarja a környezetét.
Nem haragszunk. (bár vártunk )
Nem tudsz, ugyanis 1,3-as fűnyíróm van és kimondottan csendes, ellentétben a benzinesek bármelyike qrva hangos hozzá képest. (pont az a pár dB a marha sok, ugyanis már 1 is komoly lépcső)
Nagyobb terület a réten és az erdőben van, nem pedig a lakóházak udvarán.
A szomszédom (hülye tahó) is a 40nm-nyi sík, egyenes, akadálymentes udvarát nyírja fűkaszával (persze le a földig hogy egy mm se maradjon, akkora port csinál amiért már eleve pofán kéne vágni) akinek elmondtam hogy 12 után már nyírja ha akarja (nyugdíjasként baromira ráérne, bár mostanában inkább folyamatosan tökrészeg és ordibál a kutyákkal, minthogy nyírna, de ez sem csendesebb)
Rossz oldalról közelíted meg a dolgot.
Nem KELL hanem JÓ termelni, ugyanis kis területen ez is egy hobbi.
Nekem a kert elég nagy (lenne) de a 95%-a be van füvesítve, van 300 tő sövényfenyő, pár tuja, tiszafa, fenyő, füge, platán, juhar, nyír, eperfa, ezek mellett még pár bokor is.
Maga a művelt kert van vagy 5x10 méter, pár sor paradicsom, paprika, tök, idén lesz pár tő dinnye is.
Persze felteheted a kérdést hogy DE MINEK?? Erre én azt mondom hogy ezt megművelni nem sok meló (a füvet nyírni annál inkább) és felkelve a reggelihez csak kilépek a kertbe és szedek hozzávalót. (amiről tudom hogy nincs permetezve, mivel nem szoktam)
Ez kb. ugyanaz minthogy a motorokat sem viszem szervizbe, hanem megcsinálom a garázsban. (autót pl. szoktam vinni a nagyobb dolgokkal, bár régen megcsináltam azokat is, de már nincs kedvem hozzá)
Szóval azt nem fogod hogy nem kényszerből csinálják, hanem mert jól esik foglalkozni vele. Erre szánja a szabadidejét, mert ha nem akarná akkor nem ezt csinálná.
Nem nem A menőknél kertész nyírja, és csak akkor, amikor nem vagy otthon
"Ez csak addig hangos amíg más használja" ez jó volt, Cső az a baj, hogy az összes hüjje szomszédom is így gondolja vagy inkább
Az oldalkocsiba befér a mózeskosár is
Tuuuudtam én, h ez kell nekem!
Egy igazi kulák lézervágós robotfűnyíróval nyomná.
Ja meg rángatod a hosszabbítót és nem suhog hanem búg annak is rossz hangja van csak másképp gyerekeknek való. Ez csak addig hangos amíg más használja amikor én akkor egyáltalán nem zavaró a hangja esküszöm.
Tagolt meg sok. 3 telken kell nyírnom. Meg olcsó volt 17eFt postással együtt nem lehetett ott hagyni.
A 92dB és a 100 dB közt nagyon nagy a különbség, ez a dB skála lényege A kínai szarokra meg ráírják, hogy 100, oszt' közbe biztos több.
Én anyagi megfontolásból is jobban szeretem a villanyost: a teszkós MTD beszlopált 1 liter benyát, mire végeztem, az 1 kW-os motor meg ugye 1 óra alatt 40 Ft kb meg sokkal könnyebben leállít-beindít... a motornak semmi hangja, a kés suhog, meg a fű
Nekem ilyen tili-toli villanyos fűnyíróm van.1100W-van ráírva. Mondjuk nekünk 560nm az egész terület.