(Af1-DT-TZR*2)azt az olajfoltot mi is láttuk
Attiláék meg is csúsztak rajta
nekem meg mákom volt hogy túlságosan nagyot fékeztem kanyar elött
Régóta nyomjuk, az utat is ismerjük, nem sokan előznek meg ott minket. (néha elgondolkodunk miért is megyünk az erdőben 200-al, meg miért is ér ülök ki teljesen az utcán...?
) Mindig váltogatjuk, h ki megy elől, sokat tudunk így egymástól tanulni. Most az RR ment elől. Ahol megérkeztünk a technikásabb részhez, jött a kedvenc szakaszunk, íves balos, ami középen beszűkül erős balossá, és abból jön egy visszafordító jobbos, amit lapon kb. 90-el veszel, aztán nyél, bele egy S kombinációba, amit lendületből át lehet fűzni. (Itt készültek a képek az adatlapomon) Mindez a hegyről lefelé. Aki ismeri lepencét tudja melyik az. Nah az íves balosnál látom, hogy 2 motoros a korlátnak dőlve dohányzik (nem látod a kanyart végig, ezért motorokat nem láttam) és látom, hogy a barátom az RR-el villog a fékkel és lassít mint az őrült és letér az ívről a szembejövő sávba. Mindezt olyan 150-160-ról fékezve. Én is fékezek és ahogy beesek a kanyarba, látok egy irdatlan olajfoltot, ami a lejtőn folyik le az úton. De annyi olajat én még a földön nem láttam, mintha az iraki olajkutak környékét látnátok...
Nekem nem volt időm kikerülni, ezért motor felállít, fék elenged át az olajon, majd ki a fűre és ott elfordulás 3 cm-re a korlát mellett. A kormány faszán beszitált ahogy csúszott. De ha ott fékezek, vagy kanyarodok, akkor kb. 50-nel elesek és neki a korlátnak. A kerék felverte az olajat rá a leömlőre, óriási füst, mint az omega koncerten...
megállok, leszállok, kicsit idegesen (gondolom érthető) odamegyünk a két csávóhoz, hogy mi a faszért nem mentek feljebb a kanyar elé, hogy integessetek, hogy houston baj van, olaj van, lassítson mindenki. ugyebár péntek, ezer motoros és út húzza mindenki. csávó eldobja a cigit, elindul felfelé. Ebben a pillanatban jön egy srác egy 636-al, amit 2 perce előztünk meg még feljebb, integetünk neki, hogy fékezz, le is lassít kb. 30-40-re, de ahogy néztem a szemét, már tudtam h el fog esni, mert az olajon is fékezett, és kicsit be volt döntve a motor. azonnal el is csúszott, szerencsére be volt öltözve. A para pedig az, h a föld9n szikrázó, 40-el csúszó kawa egyenesen felém jön. Fel kellett ugranom és átugrottam (!
) a motort mint a mátrixban bazzeg, és így nem csapott oda korláthoz. felugrok, a motor elszikrázik alattam, páccs neki a korlátnak és kb. 1m-re áll meg az R1-től, bal oldala fossá törve. nah levert a víz rendesen. Aztán szólok a gyereknek aki kiengedte az olajat (azt mondja h átdobta a motor...), h kellene hívni tűzoltót, vagy zsarukat, akik leszórják homokkal az utat, és/vagy kitesznek vmi táblát, erre elkezdte húzni a száját, h hááát azért nem kell fizetni...? Mondom neki, h hülyegyerek a hosszú hétvégén szted mennyien fognak itt elesni? aztán a kawás gyereket felstuffoltuk, h kérjen betétlapot, mert vagy 1 milla kár lett a gépén. szerencsétlen 2 hete vette a motort. Aki meg elesett az a tipikus kretén, farmer, ezer éves szakadt 750-es gsxr. Ketten votlak a haverja egy új sv1000-el, az mondta h most jöttek ki, kicsit csapatni. hát faszán sikerült. Aztán mikor jöttünk vissza, már ott voltak a zsaruk. De a srác aki a kawával elesett nagyon nyugodt volt. Ha én elesek azért mert az a fasz olaján megcsúszok, és a korlátnál cigizik ahelyett h feljebb sétálna és integetne h lassan, akkor tuti kettétöröm a gyereket...
. Nah ennyi a mese. Tanulság, amit ismersz utat azon is óvatosan, mert bármi váratlan lehet... De elbaszták a kedvenc kanyarunkat...
Én 20 éve motorozom, mégis a második 600-at (na jó csaltam, csak 400 volt...
) is betartottam. Nekem jelenleg 12,000-re van állítva a villantó, pirosba talán nem is forgattam még. (Persze ne higyjétek, h nyugdíjas üzemmódba megyek, a fori általában 9,000 és 12,000 között van - 600-asról ültem át, ergo bennem van a forgatás) Vigyázok a masinára amennyire csak lehet. 5,000-ként olajat cseréltetek benne, mert bár lehet h a szervízönyv 10,000-et ír, azért jobban bízok ebben. az olaj mindig túl van töltve, a kerekezések és a sztopi miatt, mindig 100-as benyát tankolok az omw-nél (lehet h nem ér semmit, csak pénzkidobás, de megnyugtatja a lelkemet), garázsban áll letakarva első-hátsó állványon, heti mosás kizárólag kézzel, rendszeres láncspray, rendszeres guminyomás ellenőrzés, csak szakszervíz, és mindenből a legjobb (olaj, fékbetét, láncspray, minden)... + semmi házibarkács, hogy majd karcsi bácsi megreszeli
szóval szeretem nagyon na!
De eddig meghálálta.
amit Baranyas megvett 156,7le volt keréken bemérve.most majd kiváncsi leszek hogy ugyanazokkal az átalakitásokkal emez mennyit mutat
. próba cseresznye
Valamint talán a guma is jobban viseli.
, hanem cimborám 1000RR-én, tehát kap erőt, meg nyomatékot rendesen. Neki ez már a 3. garnitúra és nagyon szereti, ezt veszi legközelebb is.
: az első 1000 km alatt 6.000-ig lehet forgatni, és az 6.-ban 145. Aztán 1500-ig 7.000, utána meg keziccsókolom...
Mert, hogy a bejáratási 1000 km alatti 7000 1/min az 6.-ban 170 km/h.
de én voltam, ott töltöm már lassan mindennapomat.