Ha már itt tartasz, akkor ne azon gondolkodj h holtpontozni fogsz, meg majd elváltod, hanem azon, h ugyanezt a gyakorlatot kettesben csinálod. minden ugyanúgy történik csak azt kb. 50-80 között teszed meg és egy leheletnyivel több gázzal. MINDIG figyelj arra, hogy a 9-10,000 körül picsánrúgják az R1-et, te RN'2-vel mész ami elasztikusan adja le az erőt és sokkal könnyebb vele megtanulni kerekezni mint a 19-el, amiben teljesítménylépcsők vannak. Még ami fontos, ha comboddal szorítsd a tankot , ne kalimpálj, ha megy oldalra, vagy imbolyog akkor ne legyél még menő h az ellenkező irányba terhelsz a lábtartón, vagy kiülsz, Te még tedd le inkább. Ha ez megy és már tudatos minden, akkor jöhet a gázra kerék, mert a kettőt együtt kell tanulni és mindkettőt tudni kell használni, mert jobb motorossá válsz tőle. Sokan magamutogatásnak gondolják ezt, de csak gondolj bele ha pl. tudsz sztopizni akkor a féked maximális teljesítőképességét tanulod meg, ergo vészfékezésnél tudod meddig mehetsz el és nem fog zavarni ha feljön a hátulja, ergo nagyobb fékerőt tudsz konstansan fenntartani, rövidebb fékútad lesz. Pl elbambulsz és a normál féktávodon belül megáll az előted lévő kocsi a pirosnál... Ennyi. ezek hasznos dolgok és jobb, biztonságosabb motoros leszel ezektől. Na meg geci menő is meg kurva jól néz ki mikor végigkerekezel a körúton, vagy a Hring levezető körében az egyenesekben...
A gázról kerekezésnél a hátsó féken van a lényeg az egész arról szól. Elindulsz 1-ben, és elkezdesz motorozni. eröltesd a kigyorsításokat, érezni fogod mikor könnyül el az eleje. 9-10,000-nél fog kb. kemény gyorsításnál. Itt jóval agresszívebben fog feljönni, hirtelen és magasabbra, ezért kell észnél lenni. NEm muszáj elforgatni odáig, ugyanúgy fel lehet venni kisebb fodulaton és gáznál is a trükk: gyorsítasz egy pillanatra visszaengeded a gázt és belerántasz a gázba, meg fizikai erővel a kormánycsutkákba. Mikor visszaengedted a gázt a villák összeültek és amikor rányitottad a tüzet és/vagy belerántottál akkor a villa kirugózása felnyomja a kereket. ez több rutint igényel elsőre még ne ezzel próbálkozz. mindegyik 1000-es motor ha elkezd kerékről visszaesni, akkor azt gázzal vissza lehet húzni, 600-ast nem, ha az megindul lefelé, akkor gázból azt már nem fogod visszahúzni és fenttartani. Ezért ha gázról kerekezel akkor az intenzív gyorsítás után mikor kezd feljönni hátsófékkel és/vagy gázvisszaengedéssel (minimális) megfogod az emelkedését (hogy ne basszon hátra) és amikor elkezd visszahullani finoman belehúzol megint és a gázállás változtatásával fenntartod. Nagyobb és agresszívebb a tempó, észnél kell lenni. Kezdetben a kuplungos módszerrel többet fogsz kerekezni, mert a gázra keréknél a fenti esetben kevesebb az a ford. tartomány ahol fent bírod tartani. Itt jön majd el a váltás, amihez viszont magasan kell lennie, mert vissza kell csukni a gázt. Gondolom tudsz kuplung nélkül váltani. Ugyanaz kell csak keréken. Már mielőtt a gázt visszengednéd a csizmával kell a váltókart húzni, h abban a pillanatban amikor visszaengeded a gázt egy nanoszekundumnyi időre autómatikusan bekattanjon kettesbe. ha akkor akarod felrúgni amikor vissacsuktad ki fogja dobni, az első kerék meg visszahullik. Na az tesz jót a felninek, a kerék ovális lesz egy idő után, a kormánycsapágynak, meg a villáknak. A váltás is egy érdekes téma, nem akkor kell elváltani amikor már üveghangon bőgeted 1-esben. Én úgy kerekezek, hogy kb. 30-nál belekuplungolok, felveszem 1-esben kurva magasra (a műszerfaltól nem látok előre) ott hátsófékkel megfogom és abban a pillanatban ahogy fékkel megfogtam a gázt kicsit visszacsuktam már rugom neki ahogy felvettem a lábammal már húzom a kettest, h majd csak be kelljen kattannia) a kettest és abban utazom. Ha elég magasan van a menetszél és a súlypont fenntartja. Hát nagyjából ennyi, sok, millió gyakorlás. Nekem az segített sokat, h olyan társasággal motoroztam anno mikor megtanulétam akik profik ebben. Kulman Miki, Frici, stb... Mi minden nap kijártunk keszire az Ósan és Praktiker mögé a szervízútra gyakorolni, kb. 5-től sötétedésig kint voltunk. Ésszel kell, okosan kell. Nem beszéltem olyanokról, hogy van amikor a kerék nem tapad meg és a belekuplungoláskor elforog. Ha nem meleg még, vagy ha szar az út. Van olyan h keréken rámegyek fehér aszfaltra és keréken csúszik meg a házulja. Nekem most per 60-as gumi van hátul, teljesen kúpos pályagumi, tehát nekem nem megy egyenesen ha nem gépészkedek rajta ide-oda. Ezek először nagyon ijesztőek. Nah hát nagyjából ennyi. És ne egyedül gyakorolj, hanem vkivel aki tud, sokkal gyorsabban fog menni. Hajrá
(gondolok itt a tempora,fordsz. tartományra)
teljesen jó még a festék ma lefújtam vele egy légrúgót és nagyon szépen tudtam vele dolgozni. Mit gondolsz szerinted a "pályaidomot" is festhetem vele ?
Az elmúlt években a motorjaimban levő km-ek 40%-a csak a hátsókerékre, 20%-a csak az első kerékre és a maradék 40%-a mindkét kerékre értendő...
akkor gáz el ás hátsófék ezerrel vagy hanyattbasz.Én kettsebe veszem föl 60-65tel gurulok kb 2/3ad gázt adok és picit csippantok a kuplungba és ahogy emeli az elejét engedem vissza a gázt.gyakorolni kell az biztos.Zema még nagyspiller ebben az ügybe.Én eggyesbe nemajánlom a gyakorlást igazhogy gázra könnyebben felugrik viszont sokkal könnyebben hanyattvág.szerintem
Bár bevált, mert gumis és hajlik így nem törik le taknyoláskor vagy eldőléskor.
De azért irigylem a problémáidat!