Nekem gyári fuvokák vannak benne és ha akatalizátor ugynézki hogy egy lemez ami sokszor megvan hajlítva és feltekerve és ezen valami rudak vannak átszúrva akkor azom már nincs de helyette van "éljenek a sufnisok" módszerrel (egy crossos ismerősöm tanácsára) a rezóba raktunk "dörzsikét", mert mi arra tippeltünk hogy "kihuzza" a kipu az anyagot az égéstérből. ergo beleraktuk a dörzsikét folytás gyanánt. Majd még az olajokkal kisérletezek, de mivel délután kellet menni csajozni motorral ezért este "szereltem" a motort és sikerült elejtenem a súbertűnek azt a kis stiftjét és nem találtam meg :S holnap ugysincs első két órám majd megkeresem :D am meg én is 172cm vagyok és 55 kg XD Jah és a durrogás miatt lecserélem a gyertyakábelt, uj ngk9-es gyertya van benne de lehet visszarakom a régit :/
információs segítséget. Elérhetősége: Tuji - Web kérdez tőle, képei: Tuji - képei
A 9es gyertya az jó, a hézagra kell figyelni.
Az olajból, ha fajtára olyat használsz amit én is (a mol-tól), illetve fogok aminek a pdf linkjét megadtam, akkor nem lehet gond. Ami a kipuddal van az nem az olajad hibája. Nem az olaj márka mondja meg, hogy milyen tulajdonságú az olaj hanem a viszkozitás és teljesítményszint. Persze a shelnek nincs FD-s teljesen szintetikus 2T olaja, egyáltalán FD-s olaja nincs.
Ne a márkát figyeld. ki nem szarja le, hogy mi a neve az olajnak ha a legjobb van benne jobban és úgy teljesít ahogy az elvárható, hogy rendesen megy vele a motor s nem úgy mint a gyári ajánlástól hogy közlekedni sem lehet mert visszaesik a fordulat
A váltó/hajtóműolaj sem volt jó ami gyárilag benne volt mert megragadt és meg csúszott. A gyári ajánlott olaj 10W30 nekem most SAE 10W40- van elég széles tartományban tud teljesíteni. Teljesítményszintje: API SM,SL,SJ,SH(,SG,SF) - JASO MA2. az SH, SG régi elavult tujaldonságra utal tehát olyan gépekbe is használható ami régi elavult olajat kíván, túlteljesít a mostani motorok követelményeit is ami az SM,SL jelzésekre utal. Keress ilyen olajakat vagy magsabb értékűt, az jó a motornak (ez többfokozatú olaj) én ezt használom. Ha YAMAHA mérnökkel találkozom megölöm az idiótasúgukért...(szar rakatnak bele a gépbe azért persze, hogy hamarabb szervizelni kell és milyen furcsa, hogy arról az olajról ami a gyári ajánlás attól magasabb kategóriás szintű olaj használattal/olajcserével megoldódott minden olajra utaló gondom...de végülis így utólag nem csodálkozom, ha már a márka "szakszervíz" szalonból 1 hónaposan használt, 1 ével garos motort is elbasza...YAMAHA CITY)