Yamaha TZR 50

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tudom mit írtál. Nem véletlenül írtam arra, hogy az az elmélet. A valósághoz azok a "marhaságok" is hozzátartoznak, amiket te annak nevezel.
Én nem képletről beszélek, ha ezt eddig nem vetted észre. Valaminek a végsebességét nem az elméleti áttételi számítások alapján számolják ki. Az az elméleti, ahogy írtam többször is. Az én általam említett tényezők nem a mechanikai számítási arányokat módosítják, hanem a jármű végsebességét! Mit nem értesz ezen?
Nincs miért beletenni, teljesen másról beszélünk. Amit én írtam az egy egyszerű matematikai képlet. Ha nyolcezret forog a főtengely, hetvet megy a motor. Te a fizikát próbálod valamiért erőltetni. Nincs helye sehol a képletben a marhaságodnak, a leírt tényezőid nem módosítják a leírt mechanikai lánc viszonyait. Ha neked van pontosabb képleted, hogy adott főtengely fordulaton mekkora lesz a kerekek fordulatszáma, hát legyen, bár én nem hiszem.
Na de ott van a leglényegesebb a "Ha"......
Csak leginkább van a súlya a motornak, légellenállás, tapadási súrlódás, hogy csak pár fontosat említsek. Ezek mindenhol ott vannak, mit fizikai tényezők. Az annyival fog menni elmélet. A számítási képletedbe ezt is tedd bele, úgy pontosabb lehet a végeredmény. 🙂
Szerintem itt az összes mechanikai áttétel le van írva, a főtengelytől az abroncsig. Ha a motor el tudja érni az adott fordulatot az adott sebességben, annyival fog menni.
A végsebesség azért még függ néhány igen befolyásoló dologtól.....
Srácok; vettem egy 50-es Naraku hengerszettet a motorra. Konkrétan lyukas az öntvény a víztér és a tőcsavar furata között, tolja ki a vizet a hengerfejen. Ha valaki tervezett volna a márkával, óvatosan tegye. Ki tudja a többi része is milyen igénytelen, ha ez sem sikerül mindig.
Valószínű gyári folytás van benne.
Üdv! Bal oldalidom alsó részét keresek! Köszi
Raksz fel képet a bal oldaláról?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy gyári állapotú yamaha tzr 50-t! A maximális sebessége 50 körül mozog! Hiába húzom a gázt nem megy többel! Ez vajon mitől van?
Válaszokat előre is köszönöm!
Szia. Hátsó farokidom bal oldali kellene
Helló én is idomokat keresek tzr 50 hez :)
sziasztok yamaha tzr 50 es idomokat keresek akinek van kérlek irjon további szép napot
Szép napot estleg tud még szerezni vagy gyártani idomot? A választ előre is köszönöm!
Helo rakj bele több olajat
Gyári komplett kipufogó 20e ft-ért eladó,posta oké.Érd:zolimotor@gmail.com
Maradt pár idomom is elfekvőben, változó állapotban. Valamint néhány egyéb apróság. Apróra még lusta voltam felrakni, de itt lehet érdeklődni ha valami kéne a fotókról.
Üdv!
Eladó 2008-as kék TZR re gyári dekorszett.
A bal oldalra való matrica bontott (tehát az öntapadós része nem biztos hogy perfekt), a másik kettő vadonatúj.
5000 forint egyben a három.
Ez érdekes, tudsz képet csinálni róla?
Sajna az enyémen mióta kijött a gyárból nem volt cserélve ez az alkatrész, így nem tudom hogy kellene kinézzen.
Minden esetre ha be van állítva a láncfeszesség rendesen, mégis állandóan dörzsöli, az biztos nem jó.
Sziasztok most raktuk rá a 2008 tzr 50 esemre egy 47 és hátsó lanckereket (az első 12) és hozzáér a gumi lancvezetohoz és ha az elkopik akkor lehet hogy a femhez is ti ezt hogyan oldottatok meg hogy ne érjen oda ha egyáltalán meglehet oldani?
Just ugye te is kicseréltem a hátsó lánkereket mert láttam hogy eladtad a 60asat. Mi is cseréltük ki a hátsó lanckereket 47esre de nekünk hozzáér ahoz a gumi elterelőhöz ez nem lehet probléma?
Vagy mindíg nézni kell mikor kopik el és venni kell egy újat? (elöl 12 es van)
köszi
Itt egy képlet, ezzel ki tudod számolni viszonylag pontosan a motor várható végsebességét.
K: abroncsod külső kerülete (szorozva 60-nal)
RPM: motor forulata adott pillanatban
Pri: elsődleges áttétel a főtengely és a kuplung között (ez jó esetben egyforma a legtöbb tzr-en)
Gear: sebességváltó szorzója
Sec: végáttétel fogaskerekei, ide kell beírnod milyen lánckerék párost tervezel.
Sziasztok szerintetek hogyan menne egy 50 ccmes 2008 as tuning nélküli tzr 12/47 es lánckerekekkel (gyorsulás mennyire lenne rossz, mekkora lenne a végsebessége)
Ezt a linket ide is bevágnám, ha valaki ilyen motort keresne és ide tévedne. A 2003 -tól megjelent összes TZR van összegyűjtve a galériában; gyári fényezéssel, eredeti évjárattal. Esetleg segíthet alaposabb döntést hozni a vásárlásnál.
https://www.sportmotor.hu/albu...