egy hónapja megyek a Simson-ommal, és most van benne 573 km. Gondolom ez a tulaj mozgássérült volt, vagy szobadísznek vette. De ezen kár itt lamentálni, hogy igaz-e vagy sem. Elég megnézni a fékeket pl.
Van egy hőérzékelője, én egyszer próbáltam /nyáron/ hütőben lehűtöttem,kb. 0.c fokon kezdett működni.
Sok esetben kijelenthetö, hogy ha a jármü nincs alkalmasint konzerválva az állás/nem használat többet árt neki mintha rendszeresen járnának vele.
Àtment már pár motor a kezemen, volt köztük ilyen kis virágláda is, igaz abban kétszer ennyi km (!) volt!
Ugyanakkor inkább tudom elképzelni, hogy a szervizszámlára került fel csak pár dolog, valójában meg elég volt azt hiszem a bicigli szerü golyós csapágyak kimosni, és friss zsirral összerakni, meg megfelelö nyomattékkel lehúzni.
A jármüvek futásteljesítményének kalkulálgatás, úgy hogy mindenki magából indul ki, elég vicces szokott lenni. Ennek ellenére nekem is van 92-es 1100-esem ami garantáltam 15-16 ezer mérföldet gurult, és tudtam volna venni akár még egyet amiben 25 ekm volt... és vagy 4-5 gépet pofoztam helyre a 125 ccm a 90-es évek közepéröl amiben 20-30 ezer km volt...igaz ezek a német piacról voltak...és van 86-ból egy SR500-as yamahám amibe 3 év alat nem ment 3 e km, és még nincs benne 30 ezer km...
Szóval igen furcsa eredmények is születhetenek, nem lehet mindenre ugyan azt a klisét ráhúzni!