Csak jelezd, illetve bárki, akinek szüksége van GULF olajakra.
Vajon miért csak 5-ös váltóval szerelték gyárilag?
Mint a hajtépés. Bár az inkább nekem fájna. Azért az olajat továbbra is tőled veszem ha adsz! Beválik ez a Gulf.
Én személy szerint nagyon sokat köszönhetek ennek a fórumnak. Olyan embereket, barátokat találtam itt, min annak idején a Rallyeben volt a 90-es években. Nekem ez a fórum már több százezer forintot spórolt. Mindjárt az elő Virágóm vásárlásakor 130 ezret. S azóta, is számtalan esetben. A jó tanácsokkal, s egyebekkel. Tehát tényleg nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólásait.
A lerágott csontokról meg annyit, hogy bármennyiszer is újra rágjuk, mindig tanulok belőle valami újat. Mindig merül fel valami új szempont. Mivel folyamatosan bővül a fórumozók létszáma is.
Az olajcsere kérdést sikeresen eldöntöttem. Részben az itt felsorakoztatott érveknek, és az alapos átgondolás miatt. Tehát a jövő héten cserélem. Egyrészt hogy inkább friss olajjal álljon. No meg nem is biztos, hogy egész télen állni fog. Mivel ha épen 5-8 fok fölé kúszik a hőmérséklet, akkor mi bizony naptártól függetlenül motorozni fogunk.
A lerágott csonthoz: A téli tárolást is átbeszéltük már egy jó párszor. (Szerintem minden tél elején)
S mégis most meg változtattam a véleményem. A minap beszélgettem egy tőlem sokkal nagyobb motorszerelési tudással rendelkező emberrel. Ő már akkor motorokat javított mikor én még csak bicigliztem.
No az ő véleménye az hogy nagyon nem tesz jót a gépnek a téli indítgatás. Mivel mikkor a felmelegített motort leállítjuk, a hideg garázsban, akkor a hűlési fázisban tele megy a kipufogó, és az etető rendszer is párával.
Ő azt mondja, hogy a legjobb leengedni a karbiból a benyát, s lezárni a kipufogót.
Kérdeztem, hogy mi van a membrán kiszáradással. Azt mondja, hogy a membrán soha nem is találkozik benzinen. Mindig szárazon van.
A 6. fokozathoz:
Szerintem is mindegyikben jól jönne a 6.
De szerintem nem véletlen, hogy nincs. A nyáron Bugacon a Kurultájon, felpörgettem egy Aprilla 1000 cm3 V60-sat. Nagyon hasonló V motorja van. Csak 60 fokos szögben állnak a hengerek.
S az tapasztaltam. hogy csak a váltó áttételtől sportmotor. Az összes fokozat sokkal hosszabb. S még van egy 6. is. Így a vége 250 km/h
Tehát szerintem a choppereket tudatosan készítik, úgy hogy 180 km/h legyen a vége.Ugyan is ha jól emlékszem, az 1800-sa intrúdernek is 180 sa az órája.