Még egy okosság amit öregektől hallottam. Ez az 50es évek eleje. Talán már neked is elég régi dolog! A teherautók hűtőjébe télen gázolajat öntöttek fagyálló híján. Ha nagy hideg volt, akkor se nyomta szét a hűtőt, blokkot. Az illat persze kellemes volt üzem melegen a bódéban.
Sőt az inkább a márkahűségre utal amikor már másik gépet lovagol, de a Viragora sem bosszankodva gondol, mint átkozódásainak forrására. mint robiék is
Ma is megkoptattam az aszfaltot kétkeréken. Hát lehetett ennek a napos időnek ellenállni?
A felnik meg a küllők elöl hátul ijesztően korrodáltak, sebtében ledörzsöltem rozsdaoldóval mártott rongygyal, szerencsére nyom nélkül eltűnt. csak most elbizonytalanodtam, a WD 40-nel kezelve a krómrészeket gumikat kikezdi-e merthát annak is a petroleum a bázis komponense kb 70%.
ugye azt tudjuk, hogy a gumiköpenynek minden kőolaj származék ellensége. Szilent betétek, szívótorok, stb.
Kontakt részekre régóta alkalmazom: biztosíték foglalatok, kábelcsatik hálásak a pára és nedvességkiszorító tulajdonságának, de fényezett krómozott felületet nem fújtam be, mert nem mertem.
Van tán valakinek ezirányú tapasztalata?