Mellesleg engem piszkosul nem zavar a csak 50 ló. Az én vezetési stílusomnak megfelel, és így elég takarékos is s gép. Az eddigi tankolások és megtett út ismeretében 4,07 liter/100km-re jön ki az átlagfogyasztás. Ebben mindenféle közlekedési forma benne van a városi menettől az autópályázásig, az egyszemélyes közlekedéstől a tökig pakolt kétszemélyes túrázásig.
Az enyém Magyarországon forgalomba helyezett gép, DG-s karbival (valószínűleg valamelyik korábbi tulaj cserélhette erre -nem tudom miért).
A fúvókák:
- levegő fúvóka 135-140 helyett 130-as,
- az alapjárati fúvóka 15 helyett 12,5-es.
- üzemanyagszint beállítás: jóval alacsonyabbra van állítva, mint BDS karbiknál (leírást nem találtam a helyes szint állításra, de így megy a gép rendesen)
Fűtése már elektromos, TPS-sel, bár az enyémről a szenzor hiányzik
Nem kell aggódni. A csereérett tömitések szinte 100 %, hogy azonosak. A fojtott verzióknál más a fúvóka méret, vagy rövidebben nyit csak a tolattyú, szoval a felújítást ez nem befolyásolja...csak annyi hogy pár kW-al gyengébb a standard kiadásnál, az akkori szigorubb zaj és emmissziós követelmények svájc és ausztriában.
Köszi szépen!
Én a különféle szervizleírásokban kutakodtam.
Osztrák volt a motor, és találtam is utalást erre a kezelési utasítások között, mégpedig a ford szám mérőben, mert az A és CH származású motorknak 8500-tól van a piros mező.
Akkor valszeg az 50LE verzió.
Legalább tovább tartanak a kopó alkatrészek!
Mégegyszer köszönöm!
Szia!
Hivatalosan porvédő sapkának hívják, és én innen rendeltem, ígaz, valami miatt most drágább, mint amiért én vettem: http://www.ebay.de/itm/Genuine... (nálam az e-bay péjpalostól bejáratott, míg a többi netes helyen szórakozni kell pl. a regisztrációval, illetve az itthoni Hondáék sem olcsóbbak).
Ennél semmilyen tömbszelencés fúrás-faragás nem kell, méretpontos, csak egyszerűen a régi helyére kell felrakni. A zárócsavar peremes részére kell "felhúzni" és ennyi - lásd fénykép.
Szervusztok!
Egy divi vásárlás közepén álllok, de egy kérdés nem hagy nyugodni.
A vázszám a 4DG kóddal kezdődik, amire sehol nem találok utalást.
Vajon milyen verzió lehet? A motor 96-os, sikeresen túljutott a honosításon, végül is már a tulajdonom, de jó lenne tudni miféle.
Rolikacsa! Azért a te bejegyzésedre írtam, mert a motor ugyanolyan kivitel (szemre), mint a tiéd!
Előre is köszönöm!
Szia,
én mostanában tervezek egy hasonló manővert, tudnál linket küldeni a rendeléshez?
Köszi hogy megosztod a műveletet, és Istvánnak is a sok segítséget.
A 400 -as gépek a Japán belpiacra készültek. Ezeket kontinerekben hozták be, sok esetben 2-3 motorból csinaltak egyet...remélem ezzel nem mondok neked újat.
A garancia vicc kategória amit vállalnak. Az eladási árak is szintén. Ugyanakkor semmivel nem jobbak a motorok müszaki szinvonala mint bárhol máshol.
Hozzáértö körökben elég rossz a hírük, és ott dolgozóktól voltak nagyon komoly csalafinta sztorik. De nem akarom rontani a hitelüket. Mi csak nevetni szoktunk odajárni régebben, amúgy messziröl kerülni kell öket. (Bár lehet az elmúlt évek alatt biztos minden jobb lett mióta nem voltam arrafele )
A hidegindító tömítésével kapcsolatos értekezésünk azzal zárult, hogy javasolta, próbáljam meg a SUZUKI MIKUNI karburátorának tömítését, ami önállóan is kapható 3-4 Euróért. Belevágtam, és rendeltem 4 darabot, lesz ami lesz.
TÖKÉLETES!.....és az egészet megúsztam 5.000,- forintból.
Azt hiszem, nem kell külön ecsetelnem a különbséget a régi.és az új tömítés között, lásd a képeken a lyuk átmérőjét.
Gondolom, többeket is érinthet a probléma, melynek megoldásában K.István motoros társunk segített.
Többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült tökéletesre hangolni a karburátor-sort, pedig, a hidegindító rendszer tömítésének kivételéve valamennyi tömítés cserélve lett, maga a karburátor jó pár tisztításon esett át.
A jól bevált féktisztítós teszt egyértelműen mutatta, hogy a szívató szívat. Ez eddig rendjén is lenne, hiszen nem nagy durranás a gumi "kupakot" kicserélni, de.....nem a Yamaháéknál. Ők nem forgalmaznak külön tömítést, hanem a képen is látható teljes "rendszert" lehet csak megvenni, természetesen arany áron. A márkakereskedésben több mit 12.000,-Ft...DARABJA!, de a neten sem találtam lényegesen olcsóbbat (ha összedobjuk, akkor közel ötvenezerért már vehetünk is 4db günitömítést!).
Egy szó mint száz. Idős motorok esetében a szívató tömítéséről sem szabad megfeledkezni! Most már van erre is olcsó, jó megoldás!
A fúvókák:
- levegő fúvóka 135-140 helyett 130-as,
- az alapjárati fúvóka 15 helyett 12,5-es.
- üzemanyagszint beállítás: jóval alacsonyabbra van állítva, mint BDS karbiknál (leírást nem találtam a helyes szint állításra, de így megy a gép rendesen)
Fűtése már elektromos, TPS-sel, bár az enyémről a szenzor hiányzik
Én a különféle szervizleírásokban kutakodtam.
Osztrák volt a motor, és találtam is utalást erre a kezelési utasítások között, mégpedig a ford szám mérőben, mert az A és CH származású motorknak 8500-tól van a piros mező.
Akkor valszeg az 50LE verzió.
Legalább tovább tartanak a kopó alkatrészek!
Mégegyszer köszönöm!
Valszeg svájci modell...
Lehet eltérés a a porlasztó fúvókázásban, és lehet fojtott verzió...
Hivatalosan porvédő sapkának hívják, és én innen rendeltem, ígaz, valami miatt most drágább, mint amiért én vettem: http://www.ebay.de/itm/Genuine... (nálam az e-bay péjpalostól bejáratott, míg a többi netes helyen szórakozni kell pl. a regisztrációval, illetve az itthoni Hondáék sem olcsóbbak).
Ennél semmilyen tömbszelencés fúrás-faragás nem kell, méretpontos, csak egyszerűen a régi helyére kell felrakni. A zárócsavar peremes részére kell "felhúzni" és ennyi - lásd fénykép.
és végül is "csak" tömítést cseréltél, vagy tömbszelencés reparálást, amit
Egy divi vásárlás közepén álllok, de egy kérdés nem hagy nyugodni.
A vázszám a 4DG kóddal kezdődik, amire sehol nem találok utalást.
Vajon milyen verzió lehet? A motor 96-os, sikeresen túljutott a honosításon, végül is már a tulajdonom, de jó lenne tudni miféle.
Rolikacsa! Azért a te bejegyzésedre írtam, mert a motor ugyanolyan kivitel (szemre), mint a tiéd!
Előre is köszönöm!
én mostanában tervezek egy hasonló manővert, tudnál linket küldeni a rendeléshez?
Köszi hogy megosztod a műveletet, és Istvánnak is a sok segítséget.
Mihelyt ezzel is meg vagyok, és kipróbáltam a gépet, jelentkezem.
A garancia vicc kategória amit vállalnak. Az eladási árak is szintén. Ugyanakkor semmivel nem jobbak a motorok müszaki szinvonala mint bárhol máshol.
Hozzáértö körökben elég rossz a hírük, és ott dolgozóktól voltak nagyon komoly csalafinta sztorik. De nem akarom rontani a hitelüket. Mi csak nevetni szoktunk odajárni régebben, amúgy messziröl kerülni kell öket. (Bár lehet az elmúlt évek alatt biztos minden jobb lett mióta nem voltam arrafele
Össze is raktad már?
Mértél végnyomás értéket?
A hidegindító tömítésével kapcsolatos értekezésünk azzal zárult, hogy javasolta, próbáljam meg a SUZUKI MIKUNI karburátorának tömítését, ami önállóan is kapható 3-4 Euróért. Belevágtam, és rendeltem 4 darabot, lesz ami lesz.
TÖKÉLETES!.....és az egészet megúsztam 5.000,- forintból.
Azt hiszem, nem kell külön ecsetelnem a különbséget a régi.és az új tömítés között, lásd a képeken a lyuk átmérőjét.
Többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült tökéletesre hangolni a karburátor-sort, pedig, a hidegindító rendszer tömítésének kivételéve valamennyi tömítés cserélve lett, maga a karburátor jó pár tisztításon esett át.
A jól bevált féktisztítós teszt egyértelműen mutatta, hogy a szívató szívat. Ez eddig rendjén is lenne, hiszen nem nagy durranás a gumi "kupakot" kicserélni, de.....nem a Yamaháéknál. Ők nem forgalmaznak külön tömítést, hanem a képen is látható teljes "rendszert" lehet csak megvenni, természetesen arany áron. A márkakereskedésben több mit 12.000,-Ft...DARABJA!, de a neten sem találtam lényegesen olcsóbbat (ha összedobjuk, akkor közel ötvenezerért már vehetünk is 4db günitömítést!).
http://www.mikunipower.com/
Tud valaki segíteni? Köszi