Yamaha XJ 600

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem rémlik ilyesmi, lehet csak összeállt retek, szösz, mittudomén.
Szerintem nincs jelentősége.
Sikerült az általad linkelt video alapján kicserélni a membránt és a tömítéseket:-)
Amikor szétszedtem a csapot, akkor régi membrán egyik kör alakú kivágását lefedte egy apró filckorong. Videón nem láttam ilyet. Lehet annak jelentősége?
Hálás köszönet!!
A műanyag közdarabot csak a leghátsó fedél szorítja oda a csaphoz, ha az nem akar lejönni a csapról, akkor csak oda van tapadva, finoman le kell rángatni róla.
A membrán onnan már egyértelmű: a plasztik kerek közepén van egy lyuk. A lyukon át kell fűzni a gumit úgy, hogy a rugó/hátlap felé a nagy fémlemezzel lezárt oldala nézzen a membránnak, a csap felé meg a kis o-gyűrűs orra. Hátulról előrefelé kell fűzni, mert a nagyobb fémlemezes oldal nem fér át a lyukon. Nem lehet elszúrni, ha odafigyelsz.

Kb. így.
http://youtu.be/oTx_JIKQG4s
Igen, az enyém hosszúnyakú.
Akkor lehet, hogy rendelek inkább felújító készletet a régihez.
Annyiban tudnál segíteni, hogy a műanyag lemezt és a hozzá tartozó membránokat tartó tengelyt, azt hogyan kell kivenni?
Köszi!
...másfelől személyszerint nem vagyok nagy barátja az ilyen olcsó kínai csapoknak.
https://drive.google.com/file/...
Biztos? A tied nem hosszú nyakú csap...?
Sziasztok!
Ebay-en találtam új benzincsapot.
Ezt érdemes lenne megvenni?
A felfogatás méret stimmel.
Köszönöm Uraim, megpróbálom a leírt módon megtisztítani.
Lehet lazitott rajta valamennyit, de sajnos semmi nem oldja olyan jelleggel, mint a rozsdat vagy a vizkovet.

Egy a lenyeg: vakarni kell es kis szerencsevel fel lehet tamasztani
Emlékezel, nekem is hasonlóan nézett ki....
Jó egy órát áztattan a hideg zsíroldóban, meg a fürdőszoba tisztítóban. Utána fogkefével sikerült a képeken látható állapotba hozni.
Kefeld at, bronz vagy rez sorteju kefevel. Aluminium (III) oxid, sem polaros, sem apolaros oldoszer nem 'viszi', mechanikusan kell eltavolitani, mint a fogkovet. Ra van kovulve, mint a guano, de jo esellyel az alu ep alatta.

Felujito szett tekinteteben Tourmax FCK32-nek nezem.
Szívesen!
Sajnos ezügyben csak ennyit tudok segíteni, írj Blackiex-nek. Biztosan nagyon szívesen segít!
Köszönöm!
Esetleg lehet ilyen csapot újonnan vásárolni?
Én konyhai "hidegzsíroldóval", és fürdőszoba tisztítóval csináltam.
De úgy látom, Neked már nagyon beteg a spiáter öntvény. Próbáld meg. Sokat már nem vesztesz vele.
Sziasztok!
Ennek a benzincsapnak a tisztításához kérnék szépen segítséget.
Milyen folyadékkal érdemes nekiállni a tisztításnak?
Az összes tömítést, membránt is szeretném cserélni, hol kapok hozzá felújító szettet?
Előre is köszönöm!
Esetleg nyomja még valami a lelked? Ne fogdd vissza!

Egy technikai fórumon posztolsz. Èn igyekszem kerülni már régóta a személyeskedést. Megteszek mindent, hogy a probléma felöl közelítsem meg témát. Ebbe sajnos beletartoznak az emberi tényezök is. Egy ilyen motorfelújítás projekt során ha nem megfelelö a stratégia az felörli az idegeket, de egy kivülállót ez nem annyira érdekli, mert nem fogja a világ büneit a vállára venni, arra ott a megváltó. Viszont objektív módon rá lehet mutatni, hogy hol van a hiba a hozzáállással. Önismeret, önétékelés, motiváció, stb...utána tiszta fejjel lehet fokuszálni a müszaki probléma gyökérokára. Ha ezt egyedül megtalálod, nem is jössz fel ide, max bemutatod a sikereidet jó esetben a buktatókkal együtt, hogy mindenki okuljon belöle. Ha nem megy egyedül, akkor abból kell fözni ami van. Nem kell belekeverni erkölcsöt, modort, vagy egyéb emberi gyarlóságokat. Azért elmondom, hogy úgy 20 év tapasztalata, hogy eredményesen müködik a hozzáállásom témákhoz. Lenyomtam pár projektet. Sok irányban adtam önzetlen segítséget, soha nem várva cserébe semmi egyebet, csak azt, hogy akkor alázatosan kövesse végig a megadott teendöket. Ezzel szemben a jó emberi szokás szerint "majd én azt jobban tudom" felét sem csinálták meg, mert nem értettek hozzá, lusták voltak, vagy elbagatelizálták...Aztán jöttek megint, hogy "nem müködik". Èn hiába tudtam, hogy pedig annak úgy kell menni, még meg is vezettek, hogy mindent megcsináltak. Akkor mondtam a következö teendöt, aztán megint nem volt jó...így raboltuk egymás idejét. Persze amikor visszakérdeztem, hogy te tényleg megcsináltad elöször amit mondtam elejétöl végéig, mert körbeértünk, és más nem lehet..."hááááát azt átugrottam, mert úgy gondoltam"...és ilyenkor csak nyel egyet az ember, mivel már nem az elsö eset, annak ellenére, hogy úgy kezdem a megkereséskor, hogy ez be fog következni, jó lenne ha nem szivatnánk egymást...Persze akkor megy, hogy ö nem ilyen... Aztán a végén mikor minden a helyére kerül, annyira boldogok, hogy megköszönni is elfelejtik jellemzöen. Persze "korlátozott az idönk a földön minek ilyenre pazarolni."
Na most akkor ezek után szerinted engem érdekel, hogy ki mit bír elviselni? Vagy hogy mikor ilyen személyeskedésre süllyed a szakmai tanácsadás, és elkezdik feszegetni a végzetségem, modorom, morálom, mert más nem marad... Nem azért tudom a választ egyes esetkben, mert sok iskolát végeztem, hanem mert geci sokat tapasztaltam, kisérleteztem a saját kontómra. Nem vertem máséval a csalánt.
Ùgy szocializálódtam, hogy mindent (is) meg tudok csinálni. Ha nem, akkor ellesem, eltanulom alázattal, érkezzen az akármilyen formában. Eddig nekem bejött.
Szóval fokuszálj a használható információkra, amik neked kellenek. Ha lelki támasz kell, meg vasárnap misén / Isten tiszteleten lehet ilyenhez hozzájutni. Ott elmondják azt is, hogy a megváltónk tisztában volt azzal, hogy nem vagyunk tökéletesek, és akkor nem fog ekkora trauma érni, ha ilyen modortalan, de mégis felebaráti szeretböl sgítséget nyújtóval akadsz össze.

Addig meg, ha motorzni akarsz a rossz membránu csappal. Akkor egyes esetben lehet, hogy ledugozod a szivocsonk csövét, és PRI-n tudsz vele menni. Majd ha megállsz "elzárod" RES vagy ON állásban.
Amúgy tapasztalatom szerint az a baj, hogy elmult a tavasz amit a felújításra szántál, itt a jó idö, be kéne zsebelni az elismerö tekinteteket, motorzni egy kövéret, de az öreg technika mindig keresztbe tesz...

Ha nagyon zavarlak, akkor meg ki tudsz "X"-ni , le tudsz tiltani, így nem fogod látni a bejegyzéseim.

http://youtu.be/DDybg9CNXcM
blackiex: Ne haragudj tényleg nem neked szántam!!! 😔
K.István: Meztelenül jöttél.
Meztelenül is fogsz menni.
Gyengén jöttél.
Gyengén is fogsz menni.
Pénz és anyag nélkül jöttél.
Pénz és anyag nélkül is fogsz menni.
Az első zuhanyod?
Valaki megmosdatott téged.
Az utolsó zuhanyod?
Valaki megmosdat.
Ez az: Az ember!
Szóval miért van annyi büszkeség, annyi rosszindulat, annyi irigység, annyi gyűlölet, annyi neheztelés, olyan önzés......?
Korlátozott időnk van a Földön, és értelmetlenségre pazaroljuk..

Ezen gondolkodj el mikor más ember lelkébe gázolsz a modoroddal!!!
A kapott segítséget köszönöm, de a rossz modort nem bírom elviselni! Nem ismeri az életem senki! senki te sem! Az életben sokszor kerültem padlóra és mindig felálltam önerőből! Tisztességgel élem az életem! nevelem gyermekeim! Annak ellenére hogy volt-van anyagi,és egészség ügyi gondom is! Nem kértem én tőled egy forintot sem meg egy sajnálatot sem! de a minimális emberi egymás iránti tisztelet a minimum ami kijár még akkor is ha te sokkal több iskolával rendelkezel! Hidd el nem biztos hogy a sok iskolád és a vélt okosságod ellenére jobb-különb ember vagy mint mint akár én vagy más!
És nem nem fogom lenyelni! meg nem fogom hagyni hogy ismeretlenül le nézzenek és nyilvánosan alázzanak leszóljanak!!
Ennek fényében nem is kell a segítséged sem ha nem tudsz méltósággal a másik ember felé megnyilvánulni akkor ne is szólj sehogy !!!
Én is pont a napokban akartam szétszedni a benzincsapot, hogy egy javító szettet beépítsek, de olvasva a hsz-eket, kicsit megijedtem, hogy nem lesz az olyan egyszerű:-)
Kár ez ide...
Megkaptad a használható segítséget amit ki lehetett hámozni, volt egy kis ötletelés, hogy ha...
Nem kell a többi életkeserüség, azzal máshoz kell fordulni, én személy szerint abban nem tudok, és nem is kívánok segíteni.
Szerintem az hogy projekt motorod valóságos fényben van megitélve (bontószökevény), azért van, hogy minden egyes tanács megfelelö szinten szülessen. Te magad írtad, hogy milyen állapotban vetted, milyen dugulás volt a kenési rendszerben. Attól, mert te kifényesíetted, még mindig úgy kezelendö, mint egy alacsony költségvetésü motorprojekt, azért pl a vágjál bele membránt tanács és ne a vegyél rá 50ezerért csapot ...
Az hogy a hangnem esetleg nem mindig megfelelö szerintem megéri lenyelni azon tanácsok-segítség fejében amit bezsebelsz mint önzetlen segítség. Èn legalább is nem emlékszem, hogy küldtem volva a számlaszámom, de ha csak ez a gond... ;-D

szerintem...
nem inge...
Összekevert minket lányos zavarában, én lekezelö vagyok, voltam mindig is. Èn így sikerültem anno. Majd kiheveri. Ez mindig így megy. Amikor ott hangyaboj a gatyában, de mindig jö egy újabb, vagy visszatérö hiba, akkor már minden fricska mély hatol. Föleg akkor mikor valaki nem ismeri a határait, meg a megfelelö stratégiát. Feleslegesen elpazarolt idö cicomázásra ami látványos ugyan, de végén kéne csak a tortára feltenni a cseresznyét. Persze mindenkinek végig kell menni egyszer a hadak útján. Sok esetben az ilyen projektek a sülyesztöben végzik, mert a kezdeti lendület megfárad, é elfásultság veszi át a helyét... Nem az elsö ilyen lenne amit láttam. Ezért "kifizetödö", ha az embernek a projekt motor mellett van egy müködö is mindig.
...pedig aztán eszem ágában sem volt téged lekezelni.
örülök a felpörgött fórum életnek . 😊blackiex és nem teljes a kép amit ide tettél,de nagyon hasonló.És igen jól lett össze rakva és igen volt benne plasztik keret,vagy legyen bármi is a neve :) és még az sem volt mindegy melyik irányban állt mert kis megvezető tüskék vannak rajta amik ha fejtetőn rakod be nem passzolnak a csap kis furataiba 😊. A lényeg sok mindent kényszerültem kényszerülök most is meg heftelni!
Nem azért mert nem kapni alkatrészt ,sajnos azért mert ebben a rohadt pénzéhes világban aki nem születik jó helyre vagy nem kerül a jóba bele annak minden forintért meg kell harcolnia! De az ilyen embernek is lehetnek vágyai , álmai, és sajnos a vágyak megvalósítása ebben az esetben csak úgy sikerülhet hogy spórol a paraszt, mert ez van! Nagyon sok előbbre való dolog van az életben a motornál és azt is nehéz finanszírozni(gyerek középiskolája,ház renoválása ne dőljön a fejemre, és az egészségügyi gondokról had ne meséljek) ez mind mind pénz! ami manapság minket nagyívben elkerül 😪 Nem akarom sajnáltatni magam ne értsetek félre csak hogy értsétek miért van az hogy itt eszetlenkedek ilyen dolgokkal az helyett hogy vennék egy 50 ezres csapot, vagy miért magam bírkózok a motor szereléssel ,mikor erre specializált szerelő se perc alat megoldaná! Mert ez mind pénz!!! ami híjján van 😪 De engedjétek meg hogy legyen álmom,valami esély rá hogy majd egyszer ha jó lesz akkor a fiatalkori álmom beteljesül. Ezért jöttem ebbe a fórumba is! Csak mikor kérdezek meg leírom a motor típust azonnal le ""bontószökevényezik"" meg megy a nagy duma hogy 20-30 éve volt már ilyenem 😢nekem 20 -30 éve csak szaros verhovinám volt mer arra tellett! meg a kgst motorok mert az volt azokkal is szoptam, ez van. Sokkal jobb volna az emberek élete ha az önzetlenség lenne az első nem a minősítés meg a kiosztás 😔. Ne haragudjatok,nem akarok meg bántani senkit! de már unom hogy mindenhol lekezelnek és kiosztanak! Nem lehet mindenki sem mérnök, sem tudós, de jó ember bárki lehet! üdv.
Ritkán értelek félre. ;)

Ezért utaltam rá, hogy egy-két foto sokat segítene. Ìgy csak marad az ágyúval galambra ... , többit meg majd ö hozzáképzeli.