Közel 14 éve alapították a motoros ruhák és felszerelések gyártására szakosodott, cseh 4SR-t, mely egyedülálló szabadalmakkal szerzett nevet magának a szakmában. Említhetjük például a kevlárfarmerekbe épített, viselőjéhez igazodó protektorzsebet, mely meggátolja, hogy a csúszáskor elmozduló protektor miatt szenvedjen sérülést a motoros.

4sr-motoros-ruha-budapesten-25537
Kétszázas tempónál csak ennyi baja lett Barbera 4SR bőrruhájának - elég jó ajánlólevél...
Nem véletlen, hogy még csak kétéves volt a cég, mikor a MotoGP-ben is feltűntek bőrruhái, kesztyűi, 2012-től pedig már az ASBK-ban (Ausztrál Superbike-bajnokság) és a BSB-ben is (Brit Superbike-bajnokság) jelen van a cseh vállalat.

4SR - minőségi motoros ruha túra- és sportmotokra

Főként annak köszönhető a 4SR sikere, hogy remek ár/érték arányú, és kifejezetten strapabíró öltözetek szerepelnek a kínálatban. Mindennél beszédesebb, hogy az EU-s tesztek Level 1 és Level 2 előírásait is messze felülmúlják bőrruháik: a német TÜV tesztjén például a megkövetelt 7 másodperc és 56 méter helyett 11,2 másodpercig nyúzták az aszfalton, és ezalatt 89,6 métert tettek meg, azaz másfél-kétszer többet, mint azt a Level 2 szint megkívánja.
4sr-motoros-ruha-budapesten-25538
Többirányú, strapabíró varrás, speciális bőrelőkészítés és minőségi protektor hármasa nyújt teljes körű védelmet a 4SR bőruháiban
Mint Luca széke, a 4SR ruha tartóssága is három lábon nyugszik: egyrészt csak elsőrangú beszállítókkal dolgoznak, így például AS-Tec, a Betac és az YF protektorok találhatóak ruháikban. Nem csoda, hogy túlteljesítik az egyébként szigorú előírásokat, elvégre az YF gyárában igazi csodák készülnek, például ők állítják elő a hadsereg könnyű, mégis ellenálló golyóálló mellényeit is.
4sr-motoros-ruha-budapesten-25542
A számok önmagukért beszélnek - messze túlteljesítette a Level 2 szintet a TÜV hírhedten szigorú tesztjén
Emellett az állandó minőségű, 1,2 mm vastag marhabőr is legalább ilyen fontos, főként, hogy ezt saját módszerrel készítik elő varrás előtt, ezáltal kétszer jobban ellenáll a sérüléseknek, mint a drágább és nehezebben beszerezhető kengurubőr. Végül a harmadik, egyben talál legfontosabb szempont, hogy az egymásra illesztett bőrdarabok széleit visszahajtják, és egymást keresztező, nem azonos irányú öltésekkel rögzítik, így elkerülhetik, hogy az aszfaltot érő, és elszakadó varrás miatt megsérüljön a motoros, ami sajnos nem is olyan ritka jelenség a csak egy irányban, párhuzamosan varrt öltözeteknél.
4sr-motoros-ruha-budapesten-25543
Bőrruhák, saját szabadalommal védett motoros farmerek és kiegészítők egész armadájából válogathattok a vadonatúj, budapesti 4SR üzletben, mely nemrég nyílt meg a Podmaniczky utca 49. alatt
Immáron végre Budapesten is elérhetőek a 4SR termékei, ugyanis a 2017 nyarán Ráckevén alapított márkabolt a héten a fővárosba költözött, és tágas, 90 négyzetméteres üzletben várja a motorosokat, akik közvetlenül a bejáratnál le is parkolhatnak gépeikkel. Persze kocsival sem bonyolultabb megállni – a belvárosi környezet dacára mindig akad hely a közeli parkolókban.

Miként válassz bőrruhát? Gyorstalpaló Ellison tolmácsolásában

Minden nap délelőtt 10-től 18 óráig, szombaton pedig reggel 9-től 13 óráig várják a betérő motorosokat a Podmaniczky utca 49. alatt található üzletben. Ha már most körülnéznél, itt a 4SR új honlapja, amin a protektoros kevlárfarmerektől a bőrruhákon és -kesztyűkön át a motoros kiegészítőkig mindent megtalálsz.