Az amatőr módon szervezett eseményen egy hatéves kisfiú a nézők közé hajtott egy quaddal, ahelyett, hogy a földön fekvő apján ugratott volna át a járművel, melynek vezetését éppen a felelőtlen szülő bízta rá – áll az Ügyészség közleményében. – A 35 éves vádlott 2007 májusától vállalkozóként dolgozott – folytatták – mint képesítés nélküli kaszkadőr. 2017-től tevékenységébe megkísérelte bevonni az akkor öt éves kisfiát is, akit akkor az otthonában már két éve motoros quad vezetésére oktatott. A férfi kaszkadőrmutatványokat próbált betanítani a gyermeknek, annak ellenére, hogy az – életkorából adódóan – nyilvánvalóan nem vállalhatott volna ilyen bemutatókat.

Hatéves fiú gázolt el öt embert a stuntbemutatón

A vádlott – a fiúcska óvodai ballagása alkalmából – egy nem túl széles, nagykökényesi utcában motoros kaszkadőr előadást szervezett, melynek kapcsán semmilyen óvintézkedést nem tett az út két oldalán elhelyezkedő közönség védelme érdekében.

6-eves-quad-bemutato-baleset

A kaszkadőr az előkészületek során figyelmen kívül hagyott minden más előírást is akkor, amikor úgy döntött, hogy a bemutatón szerepelteti a kisfiát, akinek egy 131 kg tömegű, négykerekű motorral kellett volna egy alkalmi rámpa segítségével átugratnia az aszfalton hanyatt fekvő apja fölött.

A mutatvány nem sikerült, mert amikor a hat éves gyerek – kissé balra tartva – felhajtott a rámpát alkotó deszkákra, azok egyike leugrott a bakról, mire a gyakorlatlan és fizikailag sem elég erős fiú elveszítette az uralmát a jármű felett, és fékezés vagy irányváltás nélkül az út mentén álló nézők közé rohant a quaddal.

A tömegbaleset következtében egy nézőnek eltörött a lába, négyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

6-eves-quad-bemutato-baleset

A Hatvani Járási Ügyészség a 2018-ban történt eset miatt most foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a bemutatót szervező férfit, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, melyben indítványozta azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a kaszkadőrfoglalkozástól, valamint kötelezze a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére.