· Képek: A&R · 2017. október 10. 4

A Ducati a Volkswagennél marad

El a kezekkel a motoroktól!

A német konszern egy ideje már árulja a Ducatit, most azonban úgy tűnik, egyelőre elmarad a tulajdonoscsere. A talján márka helyzete nem változik, pedig a Volkswagennek most kapóra jött volna a hirtelen jött bevétel.
Az olasz motorgyártó eladása 2015-ben, a Volkswagen dízelbotrányának kirobbanása után került legutóbb terítékre. Azóta nem találtak vevőt, s most már úgy tűnik, nem is fognak, tudniillik megerősítették, hogy a Volkswagen Group leállítja a Ducati értékesítését. Elsősorban azért döntöttek így, mert nem sikerült megegyezniük az érdekvédelmi szervezetekkel, akik komoly akadályokat gördítettek az üzlet útjába.
{{articleGallery[15960].caption}}
Pedig a Ducati igen értékes, ráadásul a vállalat pénzügyi helyzete stabil, így aztán kézenfekvő lett volna, hogy jókora összegért megváljanak tőle a németek. Noha a márka tulajdonjogaiért többen is bejelentkeztek, egyebek mellett a Harley-Davidson és az indiai Bajaj is, üzlet senkivel sem köttetett, holott tekintélyes 1,5 milliárd eurót is kaphattak volna érte. Így aztán az olasz gyártó egy ideig még biztosan marad a Volkswagennél, hogy a jövőben újra megpróbálják-e az értékesítést, arról egyelőre nem esett szó.