· 2019. október 30. 17

A fenntartható fejlődésért száll síkra a Continental

Gumigyártók a jövőért

Ha minden a tervek szerint alakul, az új cég már késő ősszel megkezdheti működését, mi több a szervezet kezeli majd a Rubberway® digitális platformot is, mely monitorozza és kiértékeli a természetes gumi gyártásánál alkalmazott gyakorlatokat és kockázatokat.
A német Continental régóta elkötelezett az iparág fenntarthatóbbá tétele iránt, nem meglepő, hogy kialakulhatott a partnerségi viszony a három különböző, egyébként rivális vállalat között.

A fenntartható fejlődésért száll síkra a Continental

A szereplők szeretnék pontosan látni, hogy miként alakul a gumi sorsa, ahogy eljut a kaucsukfa-ültetvényektől a feldolgozó üzemekig. A Rubberway® úgy végzi el a folyamatok kiértékelését, hogy számos környezetvédelmi, technológiai, valamint társadalmi felelősségvállalás során alkalmazott szempontot figyelembe vesz, nem mellesleg a kinyert adatokat valamennyi felhasználónak és gumiabroncs-gyártónak elküldi, ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy magasabb szintre emeljék a fenntarthatóságot a természetes gumi ellátási láncában.
{{articleGallery[23717].caption}}
Ez utóbbi összesen hatmillió farmert, százezer közvetítőt és ötszáz gumigyárat jelent, azaz rendkívül komplexnek tekinthető.
Mi történt a Conti háza táján?
Nem csoda, hogy a Continental is beszállt az együttműködésbe, ugyanis az utóbbi években több olyan abroncsot dobott piacra, mely tesztgyőztesként egyre kelendőbb a piacon, így elkerülhetetlen a gyártási darabszám növelése. Ezek közül is kiemelkedik az enduróknak szánt ContiTrailAttack 3, mely nemcsak a vásárlók kegyeit nyerte el, hanem győzött a Motorrad gumitesztjén is, ahol - elsősorban remek nedvesfutási tulajdonságainak köszönhetően - ismert versenytársakat előzött meg. Remekelt az új ContiRoadAttack 3 is, hiszen a Motorrad korábbi próbáján hat sporttúraabroncsot - a Michelin Road 5-öt, a Metzeler Roadtec 01-et, a Bridgestone T31-et, a Pirelli Angel GT-t, valamint a Dunlop Roadsmart III-at - utasított maga mögé.
{{articleGallery[23718].caption}}
A PS magazin tesztjén vitézkedett a szintén új ContiSportAttack 3, a sportmotorokra fejlesztett modell testvéréhez hasonlóan nedves aszfalton brillírozott igazán. Az idei év újdonsága volt az általános felhasználási célú robogógumi, a ContiScoot, amelynél a futófelület a ContiRoadAttack 3 típustól származik, így szinte garantálható volt a siker nedves úton, és nem is okozott csalódást az újdonság - a független próbák alapján ez a papucs a robogókategória legjobb vízenfutási tulajdonságaival büszkélkedett.
A Continental a vállalkozásba fektetett nem kevés pénzzel fejezi ki elköteleződését a megoldás mellett. Mindezen túl a többi gumiabroncs- és autóalkatrész gyártó előtt is megnyitja a szélesebb körű alkalmazás lehetőségét, ezzel is hozzájárul a fenntartható gyakorlatok széles körtű elterjesztéséhez.