Bátran nevezhetjük forradalmi lépésnek, hogy a Harley-Davidson tavaly piacra dobta a Pan America™ 1250, illetve 1250 Special túraendurót, melyekkel az egyik legnépszerűbb kategóriában próbál szerencsét az amerikai gyártó. Már első ránézésre is feltűnik, mennyire megnyerőek a motorok, megjelenésük alaposan átgondolt – sehol egyetlen túlzás, elnagyolt részlet vagy öncélú sallang.

Egymillió forintos kedvezmény a Harley-Davidson modellekre

A páros mozgatását a V-Twin motorok legújabb generációjára, az 1242 köbcentis Revolution™ Max 1250 elnevezésű egységre bízták, amely kereken 150 lóerős és 128 Nm-es forgatónyomatéka is ígéretesen hangzik.

akcios-harley-davidson-pan-america
Harley-Davidson Pan America

Azzal, hogy a blokk egyúttal teherviselő elem is, jelentős tömeget takarítottak meg, aminek az előnyei többek között a pontosabb irányíthatóságban és az alacsonyabb súlypontban mutatkoznak meg. A remek kezelhetőséghez természetesen hozzájárulnak a H-D®/Michelin® Scorcher gumik is, melyeknek felépítését, profilját és mintázatát közösen fejlesztette ki a két vállalat. Ahogy egy mai, modern motorkerékpárhoz illik, a Pan America 1250 pilótája jó néhány – szám szerint öt – üzemmód közül választhat, ezek többek között a motorfék, a teljesítményleadás, a kanyar-ABS és a dőlésérzékeny kipörgésgátló (C-TCS) működését befolyásolják.

akcios-harley-davidson-pan-america
Vérbeli kalandmotor lett a Pan America 1250 Special, melynek 2021-es változata most több mint egymillió forintos kedvezménnyel kapható a Harley-Davidson Budapestnél

Bár már az alapváltozat is gazdag felszereltségű, megtaláljuk a kínálatban a Pan America™ 1250 Specialt is, amelynek magasabb indulóáráért cserébe olyan felszereléseket kapunk, mint az alumínium haspáncél, a Daymaker® adaptív első fényszóró, a félaktív első és hátsó felfüggesztés, a fűtött markolatok, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS), a kormány-lengéscsillapító, valamint a középállvány. Ugyancsak a Special kiváltságai a tömlő nélküli, küllős kerekek, valamint a látványos, kéttónusú fényezések.

A Harley-Davidson Pan America™ mindkét változata kapható Magyarországon, ráadásul most az utolsó 2021-es, nullkilométeres modell lényegesen olcsóbb. Több mint egymillió forintos kedvezménnyel kapható a Baja Orange-Stonewashed White Pearl színű, adaptív ülésmagasságállítóval (ARH) felszerelt motor, mely megtekinthető a Harley-Davidson Budapest Neszmélyi úti szalonjában.