· 2019. november 18. 7

Alex Marquez is a Repsol Honda alakulatnál folytatja

Egy csapatban a Marquez-testvérek!

Sejteni lehetett, hogy nagy dobásra készül a japán-spanyol csapat, miután háromszoros világbajnokuk, Jorge Lorenzo napokkal ezelőtt bejelentette visszavonulását. Sokan bíztak Alex szerződtetésében, de azért meglepetést okozott a bejelentés MotoGP világában.
Az 1996-os születésű, azaz 23 esztendős cerverai klasszis az elmúlt években bebizonyította, hogy hasonlóan tehetséges, mint bátyja, aki várhatóan mindenben segíti majd új csapattársát.

Alex Marquez is a Repsol Honda alakulatnál folytatja

Testvéréhez hasonlóan Alex is már óvodás korában minimotor nyergébe pattant, és az évek előrehaladtával egyre-másra gyűjtötte a trófeákat a különböző sorozatokban.
{{articleGallery[23967].caption}}
Alig 16 esztendősen, 2012-ben spanyol bajnok lett a 125-ös kategóriában, két évvel később pedig - egy Honda nyergében - a Moto3 bajnokának járó trófeát emelhette a magasba. A következő szezonban feljebb lépett, és a Moto2-ben vitézkedett, idén végül elhódította a hőn áhított bajnoki címet. A MotoGP hivatalos oldalán közre is adtak egy videót Alex legjobb pillanatairól, érdemes megnézni az összeállítást!

Az új felállás pikáns helyzetet teremt, hiszen a MotoGP 2019-es bajnoki címével is büszkélkedő Marc Marquez bizonyára jövőre is győzni szeretne, nagy kérdés, hogy miképpen férnek meg egymás mellett a csapatban. Talán majd a sorozatot testközelből követő szüleik segítenek feloldani a kettejük között kialakuló feszültséget...