· 2017. január 12. 31

Az Alphaville lép fel az alsóörsi Harley-találkozón

Forever young

Érkezik a banda, amely rockkal átitatott elektronikus szólamaival egy életre bevéste magát a zenetörténelembe. A Harley-Davidson Open Road Fest színpadán élőben szólalnak meg a szintipop-himnuszok.
Forever Young, Big in Japan, Afternoons in Utopia? Igen! A nyolcvanas évek különleges hangzású bandája, az Alphaville alapjaiban változtatta meg a zenekultúrát. A rekedtes hangzás, a pörgő dobszólamok és a kitartott gitárriffek évtizedes uralmát az Alphaville berobbanásával felváltotta valami egészen új, merész és alternatív: a rockkal fűszerezett szintipop-stílus, ami a védjegyükké vált.
{{articleGallery[11739].caption}}

Magyarországon, élőben a legendák

A pop, jazz, avantgard elektronika és klasszikus rockzene elemeiből építkező, szintetizátor alapokon nyugvó dalokra generációk csápolták át az éjszakákat. A Big In Japan és a Forever Young megaslágereket jegyző banda a mai napig tudja, mitől döglik a légy, így nem is csoda, hogy teltházas koncertek és fergeteges bulik jellemzik minden fellépésüket. Idestova húsz éve nincs megállás, turnét turnéra halmoznak, aminek egyik megállója az idei Open Road Fest lesz Alsóörsön. A banda néhány éve már járt nálunk, akkor Marian Gold így nyilatkozott a fesztiválról: Remek volt, különösen a lányok!
{{articleGallery[11738].caption}}
Bár nem ma kezdték az ipart, a srácok láblógatás helyett csak úgy ontják magukból a jobbnál-jobb albumokat. Tavaly a Strange Attractor első dallamai újabb mérföldkövet jelentettek a csapat életében, és 2017-re szintén egy izgalmas lemezzel készülnek.
A Harley-Davidson találkozója a hagyományoknak megfelelően ezúttal is nyár elején, június 7-től 11-ig várja a motorosokat, s azon belül is az Alphaville koncertjére kilencedikén, pénteken este kerül sor.