André Sousa portugál fiatalember, aki a motorostúrák talán egyik legnagyobb megszállottja. Elsődleges célja, hogy ő legyen az első, aki a leghosszabb utat tette meg 125-ösnél kisebb motorral. Ő egy 2020-as Honda Monkey 125-tel rója az utakat, a nem is olyan régen piacra dobott vasban egy kétszelepes, SOHC-vezérlésű, alig tízlovas egyhengeres duruzsol.

andre-sousa-honda-monkey-val-jarja-a-vilagot-26098
Az utazás teljes időtartamát két évben határozta meg, bár ez lehet kevesebb és több is, attól függően, mennyi támogatója akad a túra
Az út hat kontinenst, ezen belül ötven országot érint, és hozzávetőleg 60 ezer kilométert tesz ki. A legnagyobb feladatot a Monkey pakolhatósága okozza természetsen. Andrénak meg kellett oldania, hogy elférjenek legalább a teljesen alapvető túrafelszerelés részei, például hálózsák, ruha, szerszám, sátor stb. André támogatói közül a Touratech-et emelte ki, hiszen az ő felajánlásával sikerült megoldani a csomagok rögzítését. A kis Monkey elejére egy, a hátuljára pedig két nagy vízhatlan túratáska került, amibe – viszonylag – kényelmesen bepakolhat.
andre-sousa-honda-monkey-val-jarja-a-vilagot-26099
Ilyen és ehhez hasonló nyitóképekkel találhattok 40 különböző helyszínről André hivatalos oldalán
Facebook-oldala a „Ride That Monkey” elnevezést kapta, s itt rendszeresen posztol utazása közbeni megállókról, érdekes helyekről, de saját honlapján is sok érdekességet találtok róla és kalandjairól.