· 2020. július 27. 67

André Sousa és a Honda Monkey 125

Kismotorral a világ körül

Örök vita a világjárók között, hogy mi az a minimum technika, amivel el lehet indulni egy több tízezer kilométeres, kontinenseken átívelő túrára. André szerint 125 köbcenti is elég ehhez.
André Sousa portugál fiatalember, aki a motorostúrák talán egyik legnagyobb megszállottja. Elsődleges célja, hogy ő legyen az első, aki a leghosszabb utat tette meg 125-ösnél kisebb motorral. Ő egy 2020-as Honda Monkey 125-tel rója az utakat, a nem is olyan régen piacra dobott vasban egy kétszelepes, SOHC-vezérlésű, alig tízlovas egyhengeres duruzsol.
{{articleGallery[26098].caption}}
Az út hat kontinenst, ezen belül ötven országot érint, és hozzávetőleg 60 ezer kilométert tesz ki. A legnagyobb feladatot a Monkey pakolhatósága okozza természetsen. Andrénak meg kellett oldania, hogy elférjenek legalább a teljesen alapvető túrafelszerelés részei, például hálózsák, ruha, szerszám, sátor stb. André támogatói közül a Touratech-et emelte ki, hiszen az ő felajánlásával sikerült megoldani a csomagok rögzítését. A kis Monkey elejére egy, a hátuljára pedig két nagy vízhatlan túratáska került, amibe – viszonylag – kényelmesen bepakolhat.
{{articleGallery[26099].caption}}
Facebook-oldala a „Ride That Monkey” elnevezést kapta, s itt rendszeresen posztol utazása közbeni megállókról, érdekes helyekről, de saját honlapján is sok érdekességet találtok róla és kalandjairól.