· 2020. május 13. 24

Még okosabb lett a Honda műszeregysége

Helló, Android!

Hamarosan frissítik a Hondák szoftverét, és utána bármelyik androidos telefonnal összeköthetjük a motort, beleértve a korábban gyártott, de erre alkalmas modelleket is.
Ma jelentette be a Honda, hogy az Android Auto™ funkció elérhetővé válik mindegyik 2018 után gyártott és forgalomba került Gold Wing modellhez. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy még egyszerűbb lesz motoron kezelni a bejövő hívásokat, üzeneteket vagy akár zenét hallgatni útközben.
{{articleGallery[25482].caption}}
Nem ez az első úttörő lépés ilyen területen a Hondától, elvégre 2017 októberében jelent meg a vadonatúj Gold Wing, mely a világ első Apple CarPlay® szolgáltatást nyújtó motorkerékpárja volt.

Android Auto? Lényeg az egyszerűség!

Az Android Auto™ egyszerű és biztonságos módja a telefon használatának, mivel egyszerűsített felülettel és a könnyen használható hangműveletekkel minimalizálták a figyelemelterelést, így a motoros eközben is az útra összpontosíthat. – Az Android Auto™ megkönnyíti az alkalmazások használatát, egyszersmind az Android Auto™ Google Asszisztens segítségével a vezető hívást fogadhat, indíthat, zenét hallgathat, miközben egy pillanatra sem engedi el a kormányt, csupán a hangjával vezérli az eszközöket – árulták el a hondások.
{{articleGallery[25484].caption}}
A Honda azt tervezi, hogy a jövőben több motorba is beépíti az Apple CarPlay®-t és az Android Auto-t, de az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan melyik modellekről is van szó.