Meglepő módon nem tegnap, hanem már 2016. december 8-án megkezdték a 2017-es országos és megyei e-matricák értékesítését, hogy a közlekedők minél egyszerűbben hozzájuthassanak a tikettekhez. Mint az NFM közleményéből kiderült, tavaly jelentősen nőtt a forgalom: 14 százalékkal több megyei matricát értékesítettek, mint 2015-ben, míg a teljes palettán több mint tíz százalékos növekedést figyeltek meg.

autopalya-matrica-2017-11513
A motorosok autópályadíj-kedvezménye továbbra is megmarad, már ami a legnépszerűbb, tíznapos változatot illeti - ez 2017-ben is féláron kapható

Több autópálya, változatlan díjak

Kiemelték, hogy tavaly a használható útszakaszok hossza nőtt, ellenben a díjak nem változtak. Szintén lényeges információ, hogy a közlekedők ráérnek 2017 februárjáig beszerezni az új matricákat, mivel az éves időszak nem december 31-ig, hanem január végéig tart. Azt is kiemelték, hogy az elkerülőutak jelentős része továbbra is ingyenes marad, így az autósok díjmentesen használhatják: - az M0 autóút 1. számú főút és az M5 autópálya közötti szakaszát, - az M4 autóút és az M3 autópálya közötti szakaszt, - a Megyeri hidat, - az M31 autópályát, - az M60 autópálya Pécs délnyugati elkerülő szakaszát az 58. és 5826. számú utak között, - az M8 autópályát, - az M9 autóút 6. számú főút és az 51. számú főút közötti szakaszát, - az M9 autóút Kaposvárt elkerülő szakaszát, illetve az M4 autóút Vecsés-Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti részét. Aki nem szeretné a benzinkutak személyzetét feltartani a rendszámok bediktálásával és ellenőrzésével, az telefonon vagy számítógépen, pár perc alatt, online elintézheti a vásárlást - a Nemzetiutdij.hu oldalon bármelyik kategória matricái megvehetők.