Néhány évvel ezelőtt a hazai utakon is felbukkantak a nyugati országokban már jól ismert, kanyarodást segítő felfestések. Elsőként Héreg és Tarján közötti trükkös kanyarokban láthattuk az új ikonokat, melyek alig három éve készültek el.

Újabb felfestések a bajnai szerpentinen

A burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba.

bajna-hereg-felfestesek-kanyarfoto
Az új felfestések tervei

– Már néhány hónapja óriási szervezkedés megy a háttérben azért, hogy Bajna-Héreg biztonságosabbá váljon és a balesetek száma visszaszoruljon. Ezért volt például a közös Traffis fotózás is néhány napja, amikor

A Rendőrséggel együttműködve egy traffipax-szal dobtuk fel a fotózás hangulatát. A következő kanyarban pedig egy egész csapat rendőr állította meg a szabályosan közlekedőket, mi több, a szerencsések hasznos ajándékokat is kaptak. Integetések, dudálások, pozitív kommentek a helyi lakosoktól, ÉS SENKI nem kapott büntit, senki nem hajtott gyorsan - hála a fel-alá motorozó rendőrmotorosoknak is

– írta a Kanyarfotó csapata a friss bejegyzésben.

Élő bejelentkezés a helyszínről

– Mivel a fenti kanyarban egyértelmű siker a motorosokat segítő felfestés – folytatták –, ezért úgy gondoltuk a Rendőrséggel és a Közúttal közösen, hogy ez a szakasz más kanyarjaiban is segítene! Pénzt kellett rá keríteni csupán, mert az akarás megvolt a hivatalos szervekben.

Ezért a Kanyarfoto LLC magára vállalta a munkálatok költségeit, így ma 9 órától Bajna és Héreg között speciális útburkolati jelek kerülnek a nagy S-kanyarba is. A munkálatok alatt szakaszos lezárások lesznek. Természetesen felvételről mindent megmutatunk majd, hogy miért és miként készülnek a felfestések, és megszólaltatjuk az akció összes résztvevőjét is – tették hozzá.