· Képek: Kawasaki Motors Australia, blindspeed.com.au · 2018. április 5. 2

A látássérült motoros újabb rekordja

A lehetetlen nem létezik!

Alighanem a világ egyik legelszántabb – vagy legőrültebb? – motorosa Ben Felten, aki sokakat csúnyán állva hagyna a pályán úgy is, hogy neki a motorozás igazi kihívás.
Tavaly már bemutattuk az ausztrál Ben Feltent, aki gyermekkora óta megszállott motoros volt, ám sajnos egy alattomos betegség következtében a húszas évei végére teljesen elveszítette látását. A férfit ez nem állíthatta meg, elhatározta, hogy újra nyeregbe pattan, s nem is akármilyen módon tette ezt, tudniillik, a 2017-es Speed Weeken megdöntötte a bekötött szemmel motorozás Guinness Rekordját. Ha valaki azt gondolná, Ben ezt követően elégedetten felrakta a trófeát a polcra és szögre akasztotta a bukósisakot, az téved, ugyanis a pilóta idén újra nyeregbe pattant, hogy túlszárnyalja saját világrekordját!
{{articleGallery[17684].caption}}
A kísérletre szülőhazájában, Ausztráliában, a Gairdner-tónál rendezett World Speed Trials rendezvényen került sor, ahol Felten széria Kawasaki Ninja ZX-10R motorkerékpárjával állt rajthoz. A csúcsdöntés újfent sikerült, a kitartó fiatalember ezúttal 166,9 mérföld/órás, vagyis 268,59 km/órás sebességgel száguldott, ezáltal több mint 17 km/órával túlszárnyalta saját tavalyi teljesítményét. Hihetetlen eredmény, le a kalappal!