A péntektől vasárnapig zajló, 28 ezer négyzetméteres területen zajló Custombike-Show-n háromszáz motorkerékpár-gyártó sorakoztatja fel több mint ezer átépítését, közöttük – immáron hatodik alkalommal – a BMW is. A bajor vállalat a vele együttműködő motorépítő műhelyekkel közösen szeretné megmutatni a nagyközönségnek, milyen lehetőségek rejlenek kétkerekűikben. Hatalmas, 180 négyzetméteres standjukon tizenöt modellt állítanak ki, ezek között lesz éppen csak átfaragott szériamotor és persze extrém, szobornak beillő boxer is.

bmw-custombike-show-2018-20204
Hétvégén kiállítják többek között a Maximatort, mely már korábban is számos elismerést kapott, például a Custombike Magazine szavazásán száz egyedi motorkerékpár közül az ötödik legszebbnek választották az olvasók
Láthatnak a nézelődők több speciális R nineT-t, így a Blechmann Giggerljét, a KSpeed Iron Racer Mark 2-ját, valamint a Sosa Metal Works SMW 61-B-jét is. Az egyik legérdekesebb darab kétséget kizáróan a BMW R 1200 C-n alapuló Maximator lesz, amely a BMW-fejlesztőmérnök, Ulf Musekamp munkájának köszönhetően öltött formát. A cég képviselői természetesen szívesen beszélnek majd az érdeklődőknek a BMW Motorrad Spezial termékekről, melyek segítségével a művészi vénával megáldott, ügyes kezű tulajdonosok kedvükre alakíthatják masináikat.