· Képek: BIKEIT! / Takis Maniatis · 2018. február 11. 30

Ilyen lesz az F 850 GS Adventure?

Kémfotók a BMW újdonságáról

A gyártó a végső simításokat végzi legújabb F 850 GS Adventure modelljén, napjainkban éppen az utolsó megbízhatósági teszten nyúzták az endurót - ott készültek az alábbi felvételek.
A BMW novemberben mutatta be közkedvelt F modellcsaládjának teljes ráncfelvarrásnak alávetett tagjait, s lám, nem telt el sok idő és máris érkezik a még terepképesebb Adventure legújabb változata is. A görög BIKEIT! magazin munkatársai készítették a fotókat, melyeken az immáron kész típust tesztelik országukban a gyári pilóták. A képek alapján úgy tűnik, a kétkerekűn az alapmodelltől eltérő légterelő kapott helyet, amit kiegészítettek két, szárnyakat idéző kisebb plexivel, ezen felül tisztán látható, hogy a gépet igen nagy befogadóképességű üzemanyagtartállyal szerelték fel.
{{articleGallery[17301].caption}}
Szembeötlő a masszív bukócső és haspáncél, ami nyilvánvalóan elengedhetetlen a terepen, továbbá a ma oly divatos ködlámpákat is felfedezhetjük. Noha a fotókon nem túl jól kivehető, de úgy tűnik, ez a masina másfajta kipufogókat kap, mint az alapmodell. A próbautat valószínűleg nehezékkel megpakolt Touratech oldaldobozokkal végezték, így tesztelve a felfüggesztés és a segédváz teherbírását. Az, hogy máris ilyen előrehaladott fázisban van a motorkerékpár fejlesztése, azt jelentheti, hogy nagy valószínűséggel már nem kell sokat várni, hogy méltán népszerű Adventure is bekerüljön az F 750 GS és az F 850 GS mellé a szalonokba.