· Képek: BMW · 2018. március 7. 20

Motormegosztó szolgáltatást indít a BMW

Eljössz egy körre?

A bajor gyártó a zsúfolt nagyvárosok lakóinak életét megkönnyítendő motormegosztó szolgáltatást vezetne be, azonban a projekt több kérdést is felvet...
A különböző járműmegosztó szolgáltatások az elmúlt időszakban erős fejlődésnek indultak. Ilyen például a DriveNow, amit hét esztendővel ezelőtt hívtak életre, s mára teljes egészében a BMW kezébe került. A cég ennek népszerűségét is tovább növelné, emellett a szakemberek a rendszer sikerét látva fontolgatják, hogy bevezetnek egy ugyanilyen elven működő motorkerékpár-megosztó szolgáltatást is. A célra elektromos robogókat használnának, ráadásul a már elérhető C evolution mellé egy új, kisebb méretű típust is bevezetnének.
{{articleGallery[17498].caption}}
Azonban mielőtt belevágnának, több kényes kérdést szükséges tisztázni, az első és legfontosabb a bukósisakok problémája. Hiszen eleve gondot jelent, hogy mindenkinek más méretű bukó kell, emellett – főleg a nyári melegben – higiéniai szempontból is aggályokat vet fel, ha az emberek egymás után használják a kiegészítőt – mondta el Peter Schwarzenbauer, a Mini, a Rolls-Royce és a motoros divízió vezetője egy Genfi Autószalonon adott interjújában. A projekt csak akkor valósulhat meg, ha minderre sikerül megoldást találniuk. Az új szolgáltatás egyébként várhatóan Délkelet-Ázsiában tesz majd szert legnagyobb népszerűségre, ahol a Honda jóvoltából már 2016 óta működik az ugyanilyen célra létrehozott Grab.