· Képek: BMW Motorrad · 2017. június 16. 7

Sikeres májust zárt a BMW Group

Megállíthatatlan növekedés

Az év ötödik hónapjában is túlszárnyalta előző évi eladásait a vállalatcsoport. Nem csupán a személyautók terén tapasztalható növekedés, motorkerékpárokból is csaknem 18 ezer darab talált gazdára.
A BMW Group májusban világszerte 208 447 darab új autót adott el, ez 5,1 százalékos javulást jelent az előző év azonos időszakához mérten. A cég három prémiummárkája, a BMW, a MINI és a Rolls-Royce az első öt hónapban összesen 988 185 példányt adott át ügyfeleinek, ezzel 5,7 százalékos abszolút növekedést könyvelhettek el.
{{articleGallery[14110].caption}}
A BMW Motorrad is szárnyal, a kétkerekű részleg csak májusban 17 578 darab robogót és motorkerékpárt értékesített szerte a világon, ez az egy évvel korábbi adatok tükrében nem kevesebb mint 15,8 százalékos fejlődést jelent. Január és május között egyébként 71 129 darab új motorkerékpár talált gazdára, ez 8,2 százalékos növekedésnek felel meg. A modellpaletta kimagaslóan sikeres tagja továbbra is az R nineT termékcsalád, és természetesen a GS típusok is őrzik töretlen népszerűségüket, az értékesítés területi megoszlását tekintve pedig Európában Németország és Nagy-Britannia, Ázsiában Kína és Dél-Korea számított a legerősebb felvevőpiacnak.