– Köszönjük az újabb, szenvedéllyel teli évet! – üzen a márka rajongóinak a BMW Motorrad újévi videójában. A készítők visszatekintenek 2021-re, és tulajdonképpen az a meglepő, hogy sikerült két percbe sűríteniük mindent, hiszen rengeteg esemény és új modell színesítette a szezont:

Először is bejelentették, hogy itt a „közelben”, egészen pontosan Albániában folytatódik a GS Trophy, s aki már járt arra, tudhatja, hogy milyen lenyűgöző – és nehéz – terep vár majd a pilótákra.

Erős évet zárt a BMW Motorrad

Miként arról nálunk is olvashattatok, megújult a márka 400-as robogócsaládja, ezzel párhuzamosan napvilágot látott a BMW merőben újszerű elektromos robogója, illetve újabb tagokkal bővült az R 18 família – ezúttal a klasszikus túramotorokra vágyóknak kedveztek a fejlesztésekkel.

Ezzel szemben az új K 1600-ak a hagyományos túramotorok táborát erősítik, már amennyire hagyományosnak nevezhető, hogy a kategóriában egyedülálló módon soros, hathengeres erőforrás dohog az 1,6-os BMW-kben.

bmw-motorrad-2021-es-ujdonsagai
BMW K 1600

Elsősorban a fiatalokat szólították meg a CE 02 prototípussal, valamint a Vision Ambyvel, és büszkén számoltak be róla, hogy járványhelyzet ide vagy oda, sikerült tető alá hozni a Pure&Crafted fesztivált. Hogy mennyire megváltozott a világ, azt remekül mutatja, hogy az új modellek mellett az is valódi mérföldkő a márka történetében, hogy a TikTokon egymillió, míg Instán 2 millió ember követi már a BMW-t.

bmw-motorrad-2021-es-ujdonsagai
Beérett a munka gyümölcse: a BMW csapata nyerte az Endurance-vb zárófordulóját

Szerényen kihagyták a bemutatóból, hogy chiphiány ide vagy oda, a nehézségek dacára is erős évet zártak, ugyanis már az első kilenc hónapban közel 157 ezer motort és robogót adtak át az ügyfeleknek, vagyis csaknem harmincezer darabbal (!) többet, mint 2020-ban.