· Képek: BMW Motorrad · 2018. április 4. 8

BMW Motorrad Boxer Kupa 2018

Pörgesd fel!

Nyáron indul a gyártó népszerű versenysorozatának új idénye, ahol a résztvevők egyforma R nineT Racerekkel, azonos feltételekkel mérhetik össze tudásukat.
A BMW Motorrad szériája annak idején rendkívül nagy sikerrel futott, így nem meglepő, hogy idén végre újra csatasorba állítják a bajor gyöngyszemeket. A Boxer Kupa 2018-as évadának nyitófutamára június 23-24-én kerül sor, mégpedig az ADAC Classic verseny részeként a legendás németországi Sachsenringen, a többi futamot pedig az IDM, vagyis a Nemzetközi Német Motorkerékpár-bajnokság keretein belül rendezik majd.
{{articleGallery[17640].caption}}
A rajthelyeken harmincan sorakozhatnak fel, minden résztvevő teljes mértékben azonos műszaki felszereltségű BMW R nineT Racerrel indul, melyeket kifejezetten ehhez a megmérettetéshez alakítottak át és készítettek fel. Ez ugyebár annyit tesz, hogy senki sem juthat kizárólag a technika miatt előnyhöz, így mindenkinek pont ugyanakkora esélye van a sikerre, kizárólag az emberi tényezőn múlik majd, kit melyik pozícióban int le a kockás zászló. A törzsmezőny mellett a futamokon ismert vendégpilóták is nyeregbe pattannak majd, ezzel is színesítve az egyébként is izgalmasnak ígérkező versenyt.
A BMW Motorrad Boxer Kupa összesen hat versenyhétvégét ölel fel, a következő helyeken és időpontokban sorakozik fel a harmincfős gárda:

Sachsenring, Németország (június 23-24.)
Zolder, Belgium (július 7-8.)
Schleiz, Németország (július 28-29.)
Lausitzring, Németország (augusztus 25-26.)
TT Circuit Assen, Hollandia (szeptember 8-9.)
Hockenheim, Németország (szeptember 29-30.)