· 2019. május 9. 23

Rendhagyó gyorsulási verseny két- és négykeréken

Nem minden a pénz

Vajon a csupán ötszáz kilós és háromszáz lovas sportautó, a lenyűgöző McLaren vagy az új, literes gyorsasági motor nyeri a gigászok csatáját?
Nem mindennapi versenyt szervezett pár nappal ezelőtt a Mitch McCabe, Oli Kosbab és Tej Bhola alkotta trió, melynek tagjai arra voltak kíváncsiak, hogy az új BMW S 1000 RR lenyomja-e a tízszer-hússzor többe kerülő, négykerekű ellenfeleket. Igazán méltó kihívókat találtak, hiszen a 300 000 dollárt kóstáló sportautók kategóriájuk legjobbjai - név szerint a 720 lovas McLaren 720S, valamint a mindössze féltonnás, Honda Civic erőforrással izmosított Ariel Atom 4 volt az ellenfél.
Elég lesz 720 lóerő egy motor ellen? Rögtön kiderül...
Nem szeretnénk lelőni a poént, a videóban úgy is mindenki láthatja a - kifejezetten szoros - befutót, de annyit elmondhatunk, hogy nem vallott szégyent a motor, hiába kerül csak töredékébe, mint a négykerekű riválisok. Persze nem „meztelenül” küldték csatába a BMW zászlóvivőjét, ugyanis a tavaly ősszel megjelent modell M-változatát állították rajthoz, ami csupán 193,5 kilós tömeggel mérlegel, soros négyhengerese pedig 207 lóerőt ad le 13 500-as fordulatszámnál.