· Képek: Hunter Sills Racing · 2018. augusztus 6. 6

A világ leggyorsabb S 1000 RR-jei

Dupla BMW-rekord

A Hunter Sills Racing csapatának tagjai egészen Bolíviáig utaztak, hogy világrekordot állítsanak fel BMW motorkerékpárjaikkal. Ha már ott voltak, több elképesztő menetet is futottak…
Mike Cook Top Speed Shootoutjának keretein belül, Bolíviában gyűlt össze a Hunter Sills Racing gárdája, hogy teljesítményükkel beírják nevüket a Guinness Rekordok Könyvébe. Két célszerszámot is magukkal vittek, egyik egy BMW S 1000 RR, mellyel az ezer köbcentis, nem módosított szívórendszerű, négyhengeres, ún. részlegesen burkolt motorkerékpárok kategóriájában indultak. A kétkerekűvel 229 mérföldes, azaz 368,53 km/órás sebességre gyorsultak, amit a FIM hivatalosan is rekordnak értékelt.
A rekordfutam egyenesen a fedélzetről. A 360 fokos felvétel az kurzor segítségével tetszőleges irányban mozgatható!
Ezen felül a csapat egy ugyanilyen típusú, de némileg módosított járgányt is próbára tett, ezzel 242 mérföldes, azaz 389,46 km/órás tempót értek el, amivel ez lett a világ leggyorsabb BMW-je, ám sajnos ezt nem tudták hivatalosan elfogadni, mivel a második, éles futamra már nem került sor. Ennek ellenére ez így is nagyon szép eredmény, s további érdekesség, hogy a gépet Erin Sills vezette, aki volt férje, Andy Sills 221 mérföld/órás – 355,66 km/h-s – rekordját döntötte meg, melyet 2013-ban, a bonneville-i sós síkságon jegyeztek be.