Magánembereknél és cégeknél is viszonylag gyakori probléma, hogy nem tudnak megvalósítani egy nagyobb beruházást, mert nem hitelképesek vagy egyszerűen nem szeretnének hitelt felvenni. Ez főként akkor fájó, ha a beruházás garantált megtakarítást hozna, tehát a halogatás miatt minden hónapban plusz költsége lesz a családnak, illetve a vállalkozásnak. Remek példa erre az új jármű, különösen a csekély kilométerköltségű, nagy megtakarítással kecsegtető elektromos motor, ami a hasonló teljesítményű benzinesekkel összevetve általában nagyobb kiadást jelent, viszont havonta több tízezer forintot spórolhat vele a tulajdonos.

bnpl-instacash-fizetes-az-elektrobikernel
Hogy megkönnyítsék a döntést, a BNPL-rendszerben megvásárolható motorok akár több százezer forintos árengedménnyel kaphatóak, a kifizetésük pedig teljesen kamat- és költségmentes

Banki hitel nélkül is vásárolhatsz részletre az Instacash szolgáltatásával

A környezetbarát robogókat és motorkerékpárokat forgalmazó Tiszta Energiák Kft., amit a motorosok Elektrobikerként ismerhetnek, hazánkban elsők között csatlakozott a környező országokban már bevált BNPL fizetési rendszerhez. Ennek lényege, hogy a készpénzes vagy bankkártyás vásárlás egyszerűségét és gyorsaságát ötvözi a hitelek előnyeivel.

A konstrukció legfontosabb erénye, hogy a halasztott fizetés teljesen kamat- és költségmentes, a megvásárolt motorral pedig részben vagy teljesen megtakarítható a törlesztőrészlet.

Ez alapján elsősorban azoknak ajánlják az új konstrukciót, akik sokat használják motorjukat, például azzal ingáznak vagy a vállalkozásukban azzal dolgoznak, legyen szó sokat közlekedő futárról vagy éppen a forradalmi autómosóról, melynek dolgozói szintén robogókkal szállnak ki az ügyfelekhez.

bnpl-instacash-fizetes-az-elektrobikernel
Mennyibe kerül a közlekedés elektromos motorral? Közeli elővárosból, 20-25 kilométeres távra ingázva évente 22-25 000 forintnyi villanyszámlát „termel” egy elektromos robogó töltése. Ugyanez a háromliteres fogyasztású robogóval 300-350 ezer forint, egy takarékos autóval pedig 550-600 ezer, ráadásul ebben nincsenek benne a karbantartási és parkolási költségek

Parádés ötlet, hogy szinte ügyintézés nélkül igényelhető a részletfizetés, hiszen közben el sem hagyod a honlapot, ahol kiválasztod a motort, nincs szükség személyes jelenlétre a bankban, sem hasonló felesleges körökre. Szó szerint percek alatt elbírálják, hogy megfelelsz-e a feltételeknek, és ha igen, máris megkapod az új motort, de csak az árának a felét kell kifizetned. A törlesztőrészletek számát és összegét rögtön látod a megrendeléskor, illetve azt is, hogy valóban csak az eredeti árat fogod kifizetni – semmilyen rejtett költség vagy kamat nem terheli az összeget.

Új motorok kamatmentes részletre és nagy árengedménnyel

Jelenleg négyféle típusú és teljesítményű motor sorakozik a kínálatban, ezeket A1-es vagy B-s autós jogsival vezetheted, és egyes modelleket akár 2-300 ezer forintos árengedménnyel vásárolhatsz meg az akció ideje alatt.

bnpl-instacash-fizetes-az-elektrobikernel
Többek között a kétszemélyes, 100 km/órás végsebességű S01 is nagy kedvezménnyel és kamatmentes hitellel kapható az akció ideje alatt

Könnyen kiszámolható, hogy a futárok simán megtakaríthatják a motorokkal a havi törlesztőrészlet felét-kétharmadát. Ráadásul amint kifizették a teljes vételárat, onnantól évente akár egymillió forintot spórolhatnak a tankoláson és a szervizköltségeken, ahogy Ákos is tette, amikor a benzines Dióról elektromos robogóra váltott.

Az új pénzügyi konstrukció tehát megkönnyíti a motorvásárlást, és azoknak is hasznos, akik egyben ki tudnák fizetni az új gép árát. Elvégre ők a kamatmentes részletekkel és a BNPL-hez kapcsolódó akciókkal összességében több százezer forintot spórolnak, és ehhez nincs szükségük banki ügyintézésre, sem hagyományos hitelfelvételre.