· 2017. március 10. 14

Rács mögé kerülhet az internet motoros sztárja

Megéri a hírnév?

Bevállalós mutatvány 8-10 méter magasan egy négysávos út felett átrepülni, de az ugratást végrehajtó Kyle Katsandris nem gondolta, hogy a sikeres leérkezés után is meglepetések várnak rá.
Alig néhány napja került fel az Instagramra az alábbi videó, mégis több mint 160 ezren látták már, ahogy a fiatalember krosszmotorjával szó szerint átrepül a forgalmas út felett. A nagy számok törvénye alapján megjelentek az ilyen mutatványokat ellenzők is, és bírálni kezdték Kyle-t, hogy milyen felelőtlen dolog pár perc hírnévért veszélybe sodornia magát és másokat.
A videó, amely előbb felháborította az embereket, majd felkeltette a rendőrség figyelmét is... Más kérdés, hogy a felvételből úgy tűnik, Kyle - önmagán kívül - senkit nem veszélyeztetett
A sok-sok éles kritika a kaliforniai rendőrséghez is eljutott, ők pedig hivatalból eljárást indítottak. A vád természetesen közúti veszélyeztetés, ami akár börtönbüntetéssel is végződhet.
Mint korábbi írásunkból kiderült, itthon is hasonló következményekre számíthatnak a világháló önjelölt sztárjai. A Btk. szerint ugyanis három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, akinél bebizonyosodik, hogy „a szabályok megszegésével közúton mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki”, azaz megvalósítja a közúti veszélyeztetést.