Eredetileg már idén láthattuk volna a motort, ám a járványhelyzet miatt 2022 elejére tolódott az új Crossfire hivatalos leleplezése. Szerencsére nem kell addig várnunk, hogy lássuk a gépet, ugyanis a modell utolsó közúti tesztjein készült képek már a szinte végleges típust mutatják.

Hamarosan érkezik a Brixton Crossfire 125

Mint a gyártól megtudtuk, gyakorlatilag a színén kívül semmi nem változik a sorozatgyártásig – fekete helyett Charly Brown (barna) és Bullet Silver (ezüst) fényezéssel kapható majd a modell.

brixton-125-crossfire-bemutato
Egyszerre régies és modern a Crossfire formaterve

Hogy minél kisebb legyen a felhajtás, a gyár egyik alkalmazottja, pontosabban gyakornoka vitte el egy körre a Crossfire-t, hogy elkészíthessék a fotókat. Így mesélt a motorról a próbakör után:

– Mondhatjuk, hogy belekóstoltam a motorozás több szakágába is, hiszen a mindennapokban egy öreg japán túraenduróval járok, ezt tisztán a praktikum miatt választottam, ugyanakkor ott áll a garázsban egy pályaidomos sportmotor, amivel kitombolom magam a nyíltnapokon. Ez alapján sejthetitek: nem igazán hoznak lázba a 125-ösök, engem más kategóriák vonzanak... Persze az is igaz, hogy a motor alapvetően szenvedély szülte tárgy, így nagyon nem mindegy, mennyire szép vagy kidolgozott a járgány, amin ülök.

brixton-125-crossfire-bemutato
Várhatóan 2022 elején érkezik az új modell

Nem kérdés, hogy a Brixtonok tervezésekor komoly hangsúlyt fektetnek a megjelenésre, de az eddig megjelent gépeken is túltesz az új Crossfire formaterve. Szinte látom magam előtt, hogy ez a régies, mégis modern dizájn milyen kapóssá válik húsz év múlva, amikor ez lesz a Future Classic, hiszen időtálló formaterve valószínűleg pont olyan izgalmas lesz két évtized múlva is, mint most. Ráadásul kimondottan fürge motornak tűnt, rég éreztem ilyen jól magam a nyeregben, mint a kis 125-ösön. Szerintem a kezdők, újrakezdők és tapasztalt motorosok is megtalálják a számításukat a Crossfire-rel – mesélte Bernhard a prototípussal tett próbakör után.

A modell várhatóan 2022 első hónapjaiban érkezik, és ezzel 11 típus sorakozik majd a Brixton kínálatában.