– A nevem Claudia, 43 éves vagyok, és egy osztrák településen, Pinzgauban élek. A munkám során sok-sok emberrel foglalkozom, ami nagyon stresszes tud lenni, ezért igyekszem tartalmasan eltölteni a szabadidőmet. Így került képbe a motorozás is...

Robogó vagy motor? A Brixton kipróbálása után nem volt kérdés

Általában olyan helyekre vágyom, ahol egyedül lehetek, például szép környezetben, hegymászás közben vagy például télen a túrasí is ilyen program. Bármennyire is bejöttek ezek, mindig is az volt az álmom, hogy saját motorom legyen. Már tiniként kacérkodtam a gondolattal, hogy levizsgázom és nyeregbe pattanok, de valahogy mindig másfelé sodort az élet. Így végül ezt az álmomat csak tavaly, negyven felett teljesítettem be, amikor elmentem egy motoros képzésre, bár még akkor is bizonytalan voltam – inkább robogót, mintsem motort vettem volna szívem szerint. Végül egy tesztnap segített dönteni, ahol kipróbáltam a Brixton 125-ösét, és onnan már nem volt visszaút – mesélte Claudia.

Szokás szerint tíz villámkérdés várta még a motoros hölgyet – csakúgy, mint a sorozat korábbi részeiben –, amiből kiderült, mit is adott neki a motorozás.

brixton-a-honap-motorosa-claudia
„Egy nap felpakolom a léceket a vasra, és motorral megyek el az egyik sítúrára – már alig várom!”

1. Áruld el, kérlek, mi vonzott leginkább a motorozásban?

– Ebben leltem meg igazán az életörömöt, a felhőtlen kikapcsolódást.

2. Miért pont a ezt a gépet választottad?

– Mindig is kedveltem a retrómotorokat, s egy barátom tavaly mutatott néhány képet az új Brixtonokról. Szerelem volt első látásra, és nyomban eldöntöttem, hogy kipróbálok egy 125-öst.

3. Végül milyen Brixton mellett kötöttél ki és miért?

– Egy Cromwell 125-tel járok, mert egyszerűen illik hozzám, tökéletesen passzol a stílusomhoz.

4. Mióta motorozol pontosan?

– Mivel csak tavaly vizsgáztam le, még új vagyok a motorozásban – 2020-ban kezdtem.

5. Mi késztetett arra, hogy megvalósítsd a tinédzserkori álmod, és végre megvedd az első motorod?

– Való igaz, tizenéves korom óta álmodom arról, hogy egyszer motorozni fogok. Fogalmam sincs, hogy miért nem léptem akkor, és vizsgáztam le már 18 évesen... Különösen, hogy minél idősebb lettem, annál inkább elbizonytalanodtam – tényleg motorozni akarok? Vagyis azt mondom, nem érdemes halogatni! Majd tavaly, mikor végre elszántam magam, már biztos voltam benne, hogy egy könnyű 125-ös lesz ideális számomra.

brixton-a-honap-motorosa-claudia
Claudia és a Brixton Cromwell

Igen ám, de nem találtam olyan nyolcadliteres motorkerékpárt, ami igazán tetszett volna, így elcsábultam, és úgy döntöttem, hogy inkább veszek egy robogót. Viszont a robogó nem motor, vagyis újabb kompromisszum... Szerencsére – mint meséltem – szembejöttek a képek, megláttam a Brixtont, és most itt vagyok. Nagyon élvezem!

6. Van valamilyen extrém túraterved?

– Mivel csak nemrég kezdtem, még nem volt igazán vad kalandom a motorral, de a terv már megszületett. Egy nap felpakolom a léceket a vasra, és motorral megyek el az egyik sítúrára – már alig várom!

7. A legnagyobb kirándulás, amit megtettél a motorral?

– Egy kiadós túra volt Pinzgau és Kitzbühel tartományban, igazán szép környék.

8. Hová szeretnél eljutni legközelebb? Van valami nagyobb túraterved?

– Nem kérdés, irány dél! Legközelebb a Dolomitokba szeretnék menni, ugyanis imádom Dél-Tirolt, a hegyeket és a lenyűgöző természetet.

9. Ha választani kéne: tengerparti utak vagy hegyvidék?

– Szerinted? Itt lakom a hatalmas hegyormok gyűrűjében, nem messze a legendás Großglocknertől, így biztos lehetsz benne, hogy több havat lát majd a motor, mint homokos tengerpartot... Persze ettől még szívesen mennék klasszikus, tengerparti túrára is – nagy álmom Szardínián motorozni.

10. A legjobb hely, ahol kicsit sem bánnád, ha például kifogyna a benzin, és ott kéne időznöd?

– Egy hágó legmagasabb pontján naplementekor, a kedvesem társaságában.