Jó pár klasszikus modellel büszkélkedhet az osztrák eladási listákon dobogós Brixton, de a 125R megjelenéséig nem volt valódi café racer a cég modelljei között. Mivel továbbra is kelendőek a retrógépek, kicsit sem meglepő, hogy a BX műszaki alapjaira végül építettek egy spéci visszapillantóval és hangsúlyos faridommal felszerelt modellt.

A kávézók éke: Brixton BX 125R

Noha az erőforrás és a váz ismerős a többi Brixtonból, a café racer mégis merőben más megjelenésű, köszönhetően a stílusos csutkakormánynak, a markolat alá (!) rögzített visszapillantónak és a versenymotorokat idéző lábtartónak.

Persze az élénkpiros szín, a karcsú, krómozott kipufogó és a hetvenes éveket idéző, egyszemélyes, hurkás nyereg is „rátesz egy lapáttal”,  hogy valóban korhű benyomást keltsen az osztrák cég 125-öse. Régies külső ide vagy oda, nem hiányozhat a LED-es nappali menetfény és irányjelző, mely könnyebben észlelhetővé teszi a motorost, és hasznos extra a választható blokkolásgátló (ABS) és fékerőelosztó (CBS) is.

brixton-bx-125-cafe-racer
Így sem rossz, de pirosban igazán ütős az osztrákok café racere

A stílustiszta megjelenéshez nagyban hozzájárul a léghűtéses erőforrás, elvégre így nem csúfítja el hűtőradiátor a motort, ugyanakkor az európai környezetvédelmi normák miatt nem karburátor, hanem elektronikus üzemanyag-befecskendező táplálja a gépet.

Tegyük hozzá, utóbbinak köszönhetően parádés fogyasztással büszkélkedhet a motor, hiszen a gyár 2,3, míg a tulajdonosok 2,6 l/100 km-es értékekről számoltak be.

– Ráadásul a modell most készletről és kedvezményes áron kapható –  áll a hazai importőr friss bejegyzésében. Szóval ha valaki stílusos, egyben megfizethető café racerre vágyik, keresse bátran a KSR Motót, ahol mindent megtudhat a motorról és az akció részleteiről.